Banes Motor České Budějovice
27.04.2010, Petr Novotný

První osmička hráčů začala s letní přípravou

Č. B u d ě j o v i c e - Šatna extraligových hokejistů HC MOUNTFIELD v Budvar aréně už se po měsíci zase plní. Pomalu a to doslova. V pondělí začala část hokejistů letní přípravu na další sezonu. Zhruba osmička hráčů vyběhla k prvnímu tréninku do Stromovky. Zbytek týmu by se měl postupně zapojovat od pondělí 3. května. „Tenhle týden jsme udělali pro mladý,“ uvedl trenér František Výborný.

Tomáš Mertl, Stanislav Dietz, David Kuchejda, Rudolf Červený, Martin Havran, Jakub Čech, Aleš Ježek. To jsou některá ze jmen, která se v pondělí ráno sešla na budějovickém stadionu, aby okolo deváté hodiny vyběhli do nedaleké Stromovky. Doplnil je i zkušený matador František Ptáček, který ale ze šatny nevyšel, ale vyjel na kole. „Jedu na Kleť,“ hlásil František Ptáček, který dostal trasu od asistenta trenéra Milana Kupky.

V dobré náladě byl i hlavní kouč František Výborný. Od hokeje si odpočinul. Vyčistil si hlavu a moc ho nesledoval. „Samozřejmě jsem výsledky trochu sledoval, ale rozhodně jsem u televize nevisel,“ pousmál se Výborný, který sám aktivně využil pauzu ke sportování. „Rád jezdím na kole. Není to žádný závod míru, ale kousek od chalupy mám les a co mi dovolí koleno, tak odjedu. Navíc jsem před dvěma lety začal hrát golf. Člověk u toho těch šest kilometrů nachodí a to je taky znát,“ dodal Výborný ke své náplni období dovolené.

Od hokeje si trenér odpočinul a podle jeho slov si ještě nějaký čas také odpočine. Letní příprava bude mít devět týdnů a na hokej mohou hráči zapomenout. „Bude to směřovat k těm letním sportům,“ dodal Výborný. Jeho tým bude tradičně využívat k tréninku sportoviště po celém městě. Factory Pro nahradí fitness centrum Delfín u nemocnice. „Budeme mít devět týdnů v kuse. Jediné narušení bude týdenní soustředění na kolech v Železné Rudě v červnu,“ dodal Výborný.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....