Banes Motor České Budějovice
16.10.2002, Antonín Vansa

Babka chválil diváky

Po dohrávce druhého kola hokejové extraligy budou i nadále pokračovat dvě série. Zatímco jihočeši už čtyřikrát v řadě bodovali, tak pražané čekají ten samý počet zápasů na vítězství. Nemalý podíl měla na vítězství i trojice borců Babka - Nedoma - Bartoš, která dohromady nasbírala 4 kanadské body.
Včerejší večer přinesl dva bodíky útočníkovi třetí formace Peteru Bartošovi. Vítězný gól Sailerovi připravil a ten do prádné branky sám dal. „Kluci z Prahy dnes nehráli špatně, ale bylo vidět, že jsou pod velkým tlakem. Je to velmi nepříjemné - my sami jsme to zažili na začátku sezony a také se nám nehrálo dobře." ohodnocuje výkon soupeře a dodává: „Je to přeci jen sport. Jednou se vyhraje jednou ne. Dnes jim to nevyšlo, ale jinak je to velmi silný mančaft." Budějovickému celku včera vyšly dvě přesilovky, na což není poslední dobou jihočeský fanoušek příliš zvyklý. Sama se tak nabízí otázka, zda-li naordinoval trenér Liška v průběhu minulého týdne nácvik přesilových her - „Tak to ne. My je takhle hrajeme celou sezonu a že nám to vychází až teď? To je o štěstí..." završuje své hodnocení zápasu sympatický hokejista.

Ohledně přesilovek se obdobně vyjadřuje i nový kapitán Milan Nedoma: „Přesilové hry jsme určitě nijak netrénovali, dokonce bych řekl, že je někdy lepší se na ně nezaměřovat." Právě při hře v početní výhodě skórovali domácí úvodní gól, avšak to už Sparta vedla 2:0 - „Sparta sice nehrála špatně, ale my jsme byli od začátku lepší. Bohužel oni se dvakrát v úvodní části dostali do šance a dokázali nás krutě potrestat. Přesto jsme stále věřili, že můžeme utkání zdramatizovat a když dal Dan kontaktní gól, tak jsme začali věřit i ve vítězství." Rozhodnutí přinesla závěrečná dvacetiminutovka, kdy domácí nasázeli do sítě slovutnějšího soupeře tři branky a otočili zápas z 1:2 na 4:2. Co se tedy vlastně stalo v kabině během druhé přestávky? „Nestalo se nic zvláštního. Trochu jsme se hecovali, ale tak je tomu vždy. Důležité bylo, že jsme stále věřili v body." V pátek mohou českobudějovičtí na svůj výkon navázat - prověřit je přijede Litvínov a že domácí nečeká nic lehkého potvrzuje i sám Nedoma: „Litvínov hraje velmi dobře. Já ho viděl v televizi proti Spartě a tam se mi moc líbil. Já se na ten zápas velmi těším a věřím, že nám pomohou diváci, protože právě výhoda domácího prostředí bude hrát důležitou roli." nepřímo zve diváky do hlediště kapitán HC České Budějovice.

Ale asi nejvíce zářil po zápase obránce, který přišel v létě ze Slovanu Bratislava - Daniel Babka. Právě on zavelel svým gólem ze 37.minuty k obratu: „Hráli jsme přesilovku, já zahlédl puk poskakující mezi nohama brankáře, najel jsem tam a pokusil se ho tam dotlačit.Povedlo se!" zubil se slovenský hokejista, jež vidí důvod těžkopádného začátku ještě v zápase ve Vítkovicích. „Ne že bychom hráli špatně, ale přeci jen jsme si těžko zvykali na hřiště. Ve Vítkovicích jsme nastoupili na nejširším kluzišti v republice a možná nám dělalo problémy adaptovat se na podmínky v naší aréně." Podíl na vítězství připisuje i včera vynikajícímu obecenstvu - „Diváci nám určitě moc pomohli. Fandili velice hlasitě a dodali nám sebedůvěru. Naproti tomu se sparťané nechali možná vyhecovat některými pokřiky, začali chybovat a strachovat se o výsledek. Dnes bychom chtěli fanouškům moc poděkovat." konstatuje obránce, který se už těší na duel s Litvínovskými chemiky. „Já myslím, že bude důležité, abychom se vrátili na zem a znovu od první buly bojovali tak jako dnes." dodává Babka.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....