Banes Motor České Budějovice
28.02.2010, Tadeáš Nový

Tomáš Vak: Švýcarské týmy jsou na tom hodně dobře

Č. B u d ě j o v i c e - Zkušený centr vede produktivitu v týmu HC MOUNTFIELD a svou letošní herní pohodu potvrdil i v zápasech ve Švýcarsku. Tomáš Vak vstřelil jedinou branku Českobudějovických v zápasech proti Klotenu a Bernu. K soupeřům měl jen slova uznání, ale odmítá však, že by Švýcaři na ledě dominovali. "Měli jsme také slušné šance, ale produktivita nás letos trápí," stýská si Tomáš Vak.

Tomáši, máte za sebou dvojzápas ve Švýcarsku, kde jste narazili na místní celky Klotenu a Bernu. Splnily zápasy vaše očekávání?
Já myslím, že jo. Bylo to dobrý, protože jsme měli možnost střetnout se švýcarskými týmy, poznat jejich úroveň. A zjistili jsme, že jsou na tom hodně dobře.

Zkuste oba zápasy v krátkosti popsat.
S Klotenem to byl dobrý zápas, z obou stran. Tam jsme měli dát víc gólů, asi bychom vyhráli. S Bernem to bylo jiné. Není to první tým ligy pronic zanic. Hráli dobře.

Hlavní problém byl tedy v produktivitě?
Přesně tak, to nás trápí celou sezónu. Snad se ještě zlepší. Rozhodně nás tolik nepřehrávali, gólů jsme ale měli dát víc.

O švýcarských týmech se říká, že hrajou naplno bez ohledu na okolnosti nebo stav. Potvrdilo se to?
Kloten hrál spíš takový evropský styl, moc to neřezali, ale Bern je to švýcarské mužsto, jak se to o nich říká. Velké nasazení a důraz.

Jaké máte plány na zbytek reprezentační pauzy?
Ve středu už se hraje, takže nás čekají tréninky v pondělí a v úterý. Budeme asi pilovat přesilovky a věnovat se různým herním situacím.

Čeká vás Sparta a Liberec. Předkolo už máte jisté, nehrozí ztráta motivace?
To vůbec ne. O podcenění nemůže být ani řeč. Chceme být do osmého místa, aby jsme začínali hrát doma, už kvůli divákům. Motivaci máme.

S týmy, které se v tabulce pohybují okolo vás máte velmi dobrou bilanci vzájemných zápasů. S Litvínovem, Boleslaví a Slavií. Počítáte, kolik bodů by mohlo na to osmé místo stačit?
Určitě by bylo dobré přivést něco ze Sparty. Já si myslím, že tři nebo čtyři body by na osmé místo mohly stačit.

Jaký tým by podle vašeho názoru nejvíce vyhovoval HC MOUNTFIELD do předkola?
To je těžké říct, ale myslím, že třeba ten Litvínov. Ten by pro nás mohl být přijatelný. Bohužel si ale vybírat nemůžeme, tak uvidíme, jak to dopadne.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....