Banes Motor České Budějovice
26.02.2010, Antonín Vansa

SCB - MOU 6:0 - tvrdá šestigólová lekce

T H U N - Hráči českobudějovického HC MOUTFIELD utrpěli debakl ve svém druhém a zároveň posledním vystoupení v rámci dvoudenního herního soustředění ve Švýcarsku. Svěřenci kouče Františka Výborného inkasovali v souboji s elitním celkem švýcarské Nationalligy A SC Bern půltucet branek a během dvou odehraných utkání v zemi Helvétského kříže vstřelili dohromady jen jeden gól.
Druhé utkání v rámci přípravného švýcarského turné svedlo hokejisty českobudějovického HC MOUNTFIELD, jen na tribuně s Tiborem Melichárkem a kapitánem Petrem Sailerem, do souboje s momentálně vedoucím týmem švýcarské nejvyšší soutěže SC Bern. A konfrontace to byla pro Jihočechy nelichotivá. Hráči z hlavního švýcarského města jednoznačně prokázali, proč vedou Nationalligu A, předčili své českobudějovické soupeře v rychlosti i nasazení a odměnou jim bylo jednoznačné vítězství 6:0. Základ k němu položil hned ve druhé minutě Kanaďan Lee Goren, krátce po návratu vyloučeného Michala Hudece z trestné lavice přidal druhou branku v čase 9.18 Jen-Pierre Vigier.

Převaha hráčů Bernu na stadionku v Thunu, který pořádáním utkání oslavil 50. výročí založení hokeje ve městě, pokračovala i v prostřední části hry. Do ní už nezasáhl obránce Ivo Kotaška, jehož vyřadil ze hry defekt na brusli. Domácí střelce držel v šachu skvěle chytající Jakub Čech, jenž v utkání zlikvidoval osmatřicet střel soupeře, proti gólové ráně ostříleného švýcarského exreprezenta Marca Reicherta už zasáhnout nemohl. Navíc ještě do konce druhé části hry zvýšil už na čtyřbrankový rozdíl Tristan Scherwey.

Hráči Bernu, jimž v utkání chybělo pět elitních hráčů základní sestavy, dvougólovou střeleckou normu naplnili i v závěrečné třetině. Na začátku osmačtyřicáté minuty se prosadil obránce Roman Josi, jeho trefa skončila za zády Jakuba Čecha jen dvě sekundy po návratu vyloučeného Jiřího Šimánka zpět do hry. Poslední úder pak Bern zasadil nešťastným Jihočechům pět minut před koncem, když se po přesné přihrávce Bergera prosadil Caryl Neuenschwander.

Českobudějovičtí tak ve dvouzápasovém měření sil s celky švýcarské nejvyššé soutěže vstřelili pouze jednu branku, přičemž jich sami devět inkasovali. Po skončení olympijské přestávky se vrátí hráči HC MOUNTFIELD do ostrého víru extraligového programu, který pro ně začne ve středu 3. března na ledě pražské Sparty.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....