Banes Motor České Budějovice
17.02.2010, Petr Novotný

Jihočeši si zpestří pauzu přátelskými zápasy ve Švýcarsku

Č. B u d ě j o v i c e – Po zápase se Zlínem měli pět dnů volna. Teď už jsou hokejisté HC MOUNTFIELD opět v plné přípravě na rozhodující fázi sezony, která přijde po olympijské přestávce. V posledních dvou zápasech základní části se rozhodne, z jaké pozice do předkola play-off Jihočeši vstoupí. „Můžeme se připravovat v klidu. Trénink s čistou hlavou je pak vždycky kvalitnější,“ říká hlavní kouč František Výborný.

Pět dní měli klid. Minulé úterý porazili Zlín a zajistili si účast ve vyřazovacích bojích. Potom dostali zasloužené volno, které po nabitém lednovém a únorovém programu potřebovali. Hráči českobudějovického HC MOUNTFIELD se rozjeli po rodinách, Ondřej Veselý například poprvé uviděl svého čerstvě narozeného syna. V pondělí už se však hlásili znovu ve staré známé kabině. Začala příprava, která vyplní zbytek olympijské pauzy.

„Tenhle týden trénujeme kromě středy dvoufázově. Zaměříme se hlavně na oživení kondice, zařadíme posilovnu a nácvik herních jednoduchých herních situací,“ vysvětloval trenér týmu František Výborný. „Všichni kolem říkali, že pauza bude dlouho, ale ono tolik toho času taky nebude,“ dodal vzápětí.

Jihočeši se od pondělí vrhnou na herní část přípravy. Hráči budou cvičit herní situace a ve středu odjedou ke dvěma zápasů do Švýcarska. Čeká je Kloten a o den později Bern. Vrátí se v sobotu, v neděli dostanou volno a ve středu 3. března už je čeká utkání extraligy na ledě Sparty Praha.

„Myslím si, že to není špatné. Budou to dva zápasy se zajímavými soupeři, kteří hrají jiným stylem a budou to i zápasy v jiném prostředí. Tady v republice bychom něco podobného asi sehnali těžko,“vysvětloval Výborný, ale nebál se označit i nevýhodou těhle zápasů. „Těch sedm set kilometrů není nic moc, ale musíme se s tím nějak popasovat,“ pousmál se.

Výborný je za olympijskou přestávku rád a to nejen kvůli času na trénink a odpočinek. V poslední době počítal velkou řádku zraněných a v posledních třech zápasech musel použít i pendly z prvoligového Tábora. „Teď počítám, že by se někteří hráči měli vrátit do hry,“ poznamenal trenér. Lepší se stav Tomáše Micky, který od pondělí trénuje na ledě. Lukáš Květoň už začíná šlapat na rotopedu a podívat se byl na stadionu také Tomáš Mertl. Asi nejčernější prognózy se týkají obránce Martina Tůmy, jehož stav se stále nijak výrazně nelepší.

Jihočeši mají už své jisté a ví, že předkolo play-off jim neunikne. Proto se nabízí. S kým by se chtěli v předkole setkat. Možnosti jsou čtyři. Buď potkají Liberec, Litvínov, Slavii Praha a nebo Mladou Boleslav, která má stále teoretickou šanci na postup v případě, že vyhraje oba zápasy a Slavia Praha oba prohraje. „Takhle se na to nedívám,“ vysvětloval Výborný podle něhož byly všechny zápasy s těmito čtyřmi týmy vyrovnané a podobné. „Ale bylo by lepší začít na vlastním ledě, už kvůli divákům.“

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....