Banes Motor České Budějovice
08.10.2002, Antonín Vansa

V týmu nejspíš nastanou změny - první na řadě je Kutlák

Minulý týden prohlašoval manažer HC České Budějovice ing.Jaroslav Pařízek, že v otázce obránce Zdeňka Kutláka se rozhodne během tohoto pondělí. Dočasně však musel všechny hokejové příznivce zklamat: „Zdeněk mi měl zavolat, ale bohužel mi přišla jen SMSka, ve které psal, že se ozve během úterka (tj.dneška; pozn.aut.)."
Jak sám prozrazuje, i kdyby nepřišel Zdeněk Kutlák, má v jednání stále ještě jednoho hráče: „Kontaktovali jsme obránce, o kterého bychom také měli zájem. Bude záležet jen tom, zda-li se mu bude ze zahraničí do Budějovic chtít. Do konce tohoto týdne by mělo padnout rozhodnutí." Kdo je oním hráčem, však odmítá prozradit: „Jeho jméno z pochopitelných důvodů nechci prozradit - veřejnost se vše včas dozví..." Existuje tedy možnost, že by se budějovický celek dočkal příchodů dvou obránců najednou: „Ta možnost tu samozřejmě je, i když ji považuji za nepravděpodobnou, protože bude záležet i na finančních možnostech klubu - jestliže si hráč řekne o příliš velké peníze, nemůžeme na podmínky smlouvy přistoupit." upřesňuje Jaroslav Pařízek.

Na otázku ohledně současného kádru A-týmu HC České Budějovice říká: „Je pravda, že hokejisté, kteří jsou výkladní skříní našeho klubu, zatím nepodávají takové výkony, jaké by měli. Oni reprezentují České Budějovice a zatím ne tak, jak bychom asi všichni chtěli. Myslím, že síla našeho týmu je úplně někde jinde, než kolem 13.příčky," Generální manažer zatím vidí problém v přístupu jednotlivých hráčů: „Nebudu říkat žádná jména, ale asi každý vidí, že především naši útočníci mají problémy v přístupu k zápasu. Potřebujeme oživit útok. Záměrně používám slovo oživit, neboť se domnívám, že útok je v Budějovicích dostatečně kvalitní, ale obávám se, že jestli se současná situace nezmění - a to především u těch hráčů, kteří by měli svými zkušenostmi táhnout extraligové mužstvo - tak budeme nuceni přistoupit k nějakým trejdům!" zároveň dodává, že více šancí dostanou zřejmě junoři - „V kádru máme juniorů dost - ať se jedná o Ondřeje či Michálka, nebo dokonce o celý čtvrtý útok. Ale pokud naši hráči nezmění svůj přístup, budou více šancí dostávat mladší hokejisté."

Hodně diskutovanou osobou posledních dnů je i zkušený brankář Vladimír Hudáček. „Bohužel musím říci, že Vláďa nemá zatím takovou výkonnost, jak bychom si představovali. Na jeho obranu bych rád poznamenal, že brankář je nejvytíženější a nejsledovanější osobou na ledě a některé branky padají spíše na vrub obrany. Pravdou ale zůstává, že zatím dostal několik laciných gólů, které nás někdy i připravily o body."

Na přímý dotaz ohodnotil generální manažer Pařízek i letní posily budějovického celku.
Daniel Babka - „Dan sice začal trochu vlažněji, což bylo zapříčiněno jeho zapracováváním se do mužstva, ale nyní podává stabilní výkony a musím říci, že u mne panuje spokojenost. Víme, že má sice ještě na víc, ale jeho výkony jsou vcelku dobré."
Petr Gřegořek - „U něj platí to samé, jako u Babky. Může zahrát ještě lépe a my věříme, že tomu tak bude. Ale i s ním jsme zatím spokojeni."
Filip Turek - „Tak tady jsme zatím zklamáni. Filip zůstal za očekáváním. Víme, že se 14 dní před startem ligy zranil a promeškal tak část přípravy, ale i tak je takovým hráčem, že by měl být vůdčím hráčem v mančaftu. Jeho výkonem zatím bohužel trpí celá řada."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....