Banes Motor České Budějovice
05.10.2002, Antonín Vansa

Nervozitu Petr Gřegořek určitě necítil

Nově otevřená Budvar aréna hostila svůj první extraligový zápas a jihočeši se v něm po urputné bitvě nakonec museli před svým západočeským sokem sklonit. Fanoušky netrpělivě očekávaný zápas byl zvláštní i pro letní posilu Budějovického HC, Petra Gřegořka, který sehrál první zápas před českobudějovickým publikem.
Dlouholetá opora třineckých obranných řad nervozitu rozhodně popírá - „Nervozní jsem určitě nebyl. Hokej už nějaký ten pátek hraji, takže jsem zvyklý. Přeci jen jsem ale byl napjatý, jak se zachovají lidé. Ta atmosféra včera byla taková, jaká byla. Je to rozdíl oproti Třinci. Tam jsou lidé o hodně impulsivnější a to jak v pozitivním, tak i v negativním smyslu." Zároveň prozrazuje, že teprve v sobotu se ukáže, jak jsou lidé ochotní na hokej chodit. „Tá návštěva včera byla krásná, ale všichni jsme zvědaví kolik lidí přijde na Vsetín. Přeci jen je to v televizi a potenciální diváci asi radši zůstanou doma."

Fanoušci budějovického klubu si včera přáli, aby jejich celek vyhrál. To potvrzoval i trenér HC České Budějovice, který chtěl soupeře od úvodu zatlačit a rychle se pokusit rozhodnout. To potvrzuje i Petr Gřegořek: „První třetina byla velice zvláštní. Nejprve jsme museli čekat 40 minut mezi rozbruslením a začátkem zápasu a když zápas začal, tak začal úřadovat rozhodčí. Hodně se vylučovalo. Úvodní třetinu jsme chtěli odehrát na čtyři pětky, ale díky neustálému vylučování ji odehráli jenom dvě formace. To hodně ovlivnilo hru do zbytku zápasu, poněvadž těch sil jsme pak už moc neměli..." Domácím nepomohlo ani vedení, do kterého je poslal v polovině zápasu Luboš Rob - „Dali jsme gól a mohli jsme dát z několika šancí další, ale nepovedlo se. Tady bych viděl klíčový okamžik zápasu, protože, kdybychom vedli 2:0, tak už by hosté asi nezareagovali. Pak Plzeň srovnala a my momentálně nejsme v takové psychické pohodě, abychom zápasy obraceli." Včerejší utkání odkrylo budějovickému fanouškovi i nový herní styl svého týmu. Ten hodně sázel na tvrdost, „Trenér Liška to po nás vyžaduje a já myslím, že je to správné. Kdo nebojuje, ten nemůže vyhrávat. Na druhou stranu se zápasy jenom bojovností nevyhrávají". Hodnotí styl svého týmu Gřegořek.

Ačkoliv je teprve začátek ligy, tak už se začínají objevovat úvahy o tom, kdo postoupí do play-off a kdo ne. „To si myslím, že je hodně předčasné. Většinou se rozhoduje až kolem prázdnin. Teď je zbytečné o tom mluvit." K cíli vedení klubu dostat se do play-off nakonec říká: „Já věřím, že je to raálný cíl. Ten pohled na tabulku není sice moc příjemný (ztráta na osmý Třinec je 7 bodů; pozn.aut.), ale stále máme dvě utkání k dobru. A navíc si stačí vzpomenout třeba na loňskou Plzeň, která špatně začala a nakonec se v klidu dostala do play-off."

V nedělním zápase čekají budějovické hokejisty hráči Karlových Varů. Ti doma dostali chuť na vítězství, když dvakrát za sebou vyhráli 4:0 - jak nad Havířovem, tak i nad Zlínem. „Na to vůbec nesmíme koukat. Teď sice porazili vysoko Havířov, ale my prostě ty body vozit musíme - Do Karlových Varů jedeme vyhrát!" nabadá k optimismu sympatický hokejista, který získal v loňské sezoně celkem 10 bodů za 6 gólů a 4 asistence.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....