Banes Motor České Budějovice
22.10.2009, Michal Špírek

Nájezd na ”Špilas” - Jihočeši poprvé v extraligovém Brně

Č. B u d ě j o v i c e - I když více než jeden ze symbolů Brna, gotický hrad Špilberk, bude v ohrožení svatostánek brněnského hokeje. Hala Rondo. České Budějovice se v ní naposledy ukázaly v prvoligové sezóně 18.12.2004 a odvezly si tři body za vítězství 3:2. Jak si po pěti letech poradí HC MOUNTFIELD s posledním týmem extraligové tabulky? Posilněni ziskem bodů z pražské Slavie nastoupí Českobudějovičtí k zápasu v pátek v 18:00.

O soupeři – HC Kometa Brno

"Každý si asi myslel, že je rozneseme, ale Kometa už není ten soupeř jako na začátku sezony, hraje dobrý hokej." Tak promluvil po posledním zápase Komety třinecký útočník Martynek a vyslal do tábora HC MOUNTFIELD velké varování. Brněnští ve Werk aréně dvakrát vedli, jenomže na body nedosáhli. V 59. minutě zlomil zápas v třinecký prospěch právě Martynek. A asistent trenéra Pazourka, Václav Baďouček, si výkon Komety i přes prohru pochvaloval. "Musím říct, že jsme dnes předvedli výborný výkon. Padesát devět minut jsme hráli super hokej a rozhodla jediná chyba. Přestáli jsme hlavně krušnou druhou třetinu, kdy jsme střídavě hráli ve čtyřech a ve třech," hodnotil Baďouček utkání. "Bohužel zápas dopadl tak, jak dopadl. Náš kvalitní výkon měl vydržet o minutu déle," smutně dodal asistent.

Zajímavý bude zápas s Českými Budějovicemi pro centra Komety Ivana Humla, který do Brna v průběhy sezóny přestoupil právě z HC MOUNTFIELD. "Moc se mi v Brně líbí," pochvaluje si v rozhovoru pro idnes.cz Ivan Huml. "Zázemí, realizační tým i všechno ostatní je v pořádku, akorát výsledky zatím nejsou takové, jaké bych si představoval. Myslím si ale, že naše hra jde pomalu nahoru," hledí Huml s optimismem do budoucna. "Proti Kladnu jsme divákům ukázali, že hokej umíme, že umíme hrát poctivě zezadu. To samé jsme předvedli i v Třinci, odkud se bez bodu odjíždělo hodně těžko. Myslím, že to bylo malinko nespravedlivé, porážku jsme si nezasloužili." A jak se hráč, který si po příchodu do Brna oblékl dres s číslem 81, těší na domácí střetnutí s exspoluhráči? "Teď máme čtyři zápasy doma a podmínkou je ve všech bodovat, abychom se dokázali do půlky sezony dotáhnout na předposledního. Ten příští zápas je pro nás hodně důležitý, musíme potvrdit, že naše forma je opravdu stoupající." Útočník, který se zařadil mezi tři útočné formace, které brněnští trenéři nasazují do zápasů, stále čeká na první gól v modrobílých barvách. "Bylo by hezké ho dát zrovna teď proti Budějovicím," usmál se Huml. Prozatím nasbíral v osmi zápasech čtyři asistence.

Absolutorium zaslouží brněnští diváci. Ačkoliv je jejich tým se ziskem pouhých devíti bodů na poslední příčce, fanoušky chutě podporovat svůj tým nepřešly. Kapacita haly Rondo je 7200 diváků, a v dosavadních sedmi domácích utkáních bylo vždy připraveno střetnutí sledovat nad 7000 lidí. Jak se bude hrát českobudějovickým hokejistům před bouřlivou atmosférou?


KONČÍ TVÉ JMÉNO NA "EK"? TAK DO ŘADY... Před brankářem Kovářem se seřadili Houdek, Melichárek a Snopek. Na druhé straně chytal v 6. kole Alexandr Hylák, jenž si nyní proti Jihočechům určitě nezachytá, Kometa k brankářské jedničce Trvajovi angažovala Sasu Hoviho.
Foto: František Panec

Z kabiny HC MOUNTFIELD

Jihočeši se probrali v pravý čas a ukořistili plný počet bodů. Na Slavii navíc neinkasovali, skvělým výkonem se o to postaral gólman Jakub Kovář, pro kterého to byla první extraligová nula v kariéře. Výkon HC MOUNTFIELD si pochvaloval v pozápasových rozhovorech i Michal Mikeska. "Až na pár chybiček, které ke každému sportu patří, jsme odehráli skvělé utkání. Není k tomu ani víc co dodat. Jsem strašně spokojený," zářila posila HC MOUNTFIELD. "Hráli jsme dobře ve středním pásmu a i v útočné třetině jsme byli docela nebezpeční. Dokázali jsme se v ní udržet a vytvořit nějaké závary," liboval si Mikeska.

HC MOUNTFIELD tak zvítězil poprvé v sezóně venku za tři body a svěřenci Jana Tlačila by rádi podobný výsledek zaznamenali i v Brně. S Kometou si doma v poklidu dokráčeli k výhře 5:2, jenomže jak již bylo řečeno, soupeř ze 6. kola nebude mít s pátečním protivníkem příliš společného...

Utkání HC Kometa Brno – HC MOUNTFIELD začne v pátek v 18:00 hodin v hale Rondo.

"Páreček" zajímavostí

Michal Hudec slaví 30. narozeniny!
Na 23.10. připadají narozeniny slovenského útočníka ve službách HC MOUNTFIELD. Forvard, který letos překročil hranici 300 startů v české extralize, si v sezóně připsal tři body (2+1). Obohatí Hudec chudou sbírku v zápase s Kometou a oslaví tak náležitě kulaté narozeniny?

5:2
Tímto výsledkem skončily dva poslední vzájemné zápasy, v přípravném duelu a poté i v 6.kole O2 extraligy se radoval HC MOUNTFIELD. Střelecky se v obou zápasech dokázal prosadit bek Josef Melichar a útočník Milan Gulaš - potvrdí tito hráči i v Rondu, že Brno je jejich oblíbeným soupeřem?

Zápasy Českých Budějovic a Komety v sezóně 2009/2010


6. kolo: HC MOUNTFIELD - HC Kometa Brno 5:2

Statistiky

19. kolo
HC MOUNTFIELD

HC KOMETA BRNO
8.
Umístění v tabulce
14.
17/ 7 - 1 - 3 - 6
48:48 / 26
Statistiky v sezoně
(základní část)
18 / 2 - 1 - 1 - 14
36:69 / 9
2:5 Litvínov (V)
4:2 Třinec (D)
3:5 Kladno (V)
1:3 Plzeň (D)
2:0 Slavia (V)
Aktuální série
1:2 Plzeň (V)
1:3 Litvínov (D)
2:6 Sparta (V)
4:1 Kladno (D)
3:4 Třinec (D)
Milan Gulaš 14 (7+7)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Roman Erat 13 (6+7)
Milan Gulaš (7)
Nejlepší střelec v sezoně
Roman Erat (6)
Tomáš Vak (9)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Roman Erat (7)
Petr Gřegořek 9 (3+6)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Radim Bičánek 5 (1+4)
Tibor Melichárek (+5)
Ondřej Veselý (-8)
+/- bodování v sezoně
Radek Procházka (+4)
Kamil Brabenec (-9)
Jan Snopek (54 tr. minut)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Roman Erat (32 tr. minut)

Poznámka: V kolonce statistik jsou údaje řazeny v tomto pořadí: zápasy / výhry - výhry v prodloužení - prohry v prodloužení - prohry - skóre - body.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....