Banes Motor České Budějovice
16.09.2002, David Schlegel

Kubeš udržel nulu, dorost prohrál po vyrovnané partii

První z vložených pondělků mají za sebou českobudějovické naděje. Junioři Českých Budějovic posílení o hráče A-týmu a juniorské reprezentanty porazili v pondělí celek Litvínova 4:0 a gólman Kubeš si připsal čisté konto. Dorostencům už se tolik nedařilo a v krásném zápase prohrály po vyrovnaném průběhu na Kladně 1:3.
Junioři:
HC České Budějovice - HC Chemopetrol Litvínov 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky: 13. Pařízek (Bendík), 25. Mrkvička (Škoda), 28. Barinka (Škoda), 59. Žákovský (Ficek)
Sestava HC České Budějovice: Kubeš - Barinka, Mucha, Svačina, Macháček, Černý, Žlůva, Vomela - Řehoř, Žákovský, Škoda - Mrkvička, Pařízek, Novotný - Korbela, Hanzal, Ficek - Bruner, Bendík, Gulaš

Junioři Českých Budějovic nastoupili v úplně jiném složení než v předchozích zápasech. Z áčka přišli tým posílit Michal Barinka a nadějný slovenský bek Ján Mucha, z mladých reprezentantů se představili kromě Škody také Řehoř se Žákovským. Fantastický zápas odchytal gólman Kubeš, který v loňské sezóně hájil branku Brna. Litvínov si vypracoval v zápase hodně šancí, ale na Kubeše ani jednou nevyzrál. Na druhé straně otevřel skóre po Bendíkově přihrávce Pařízek a do poloviny zápasu rozhodli zápas Mrkvička s Barinkou.

Jiří Šrámek: "Moc nám pomohli pendlové, hlavně Žákovský s Řehořem byli na ledě znát. Kluci se začínají vyhrávat a dneska odchytal skvělý zápas brankář Kubeš. Byl mnohem jistější než v minulých utkáních a rozhodujícím způsobem se zasloužil o výhru."
Více o juniorech ZDE.

Dorostenci:
HC Vagnerplast Kladno - HC České Budějovice 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky: Frolík, Kos, Tlustý - Mertl
Sestava HC České Budějovice: Salák - Mrázek, Vondráček, Baran, Holub, Klíma, Hazuka - Hanzal, Mertl, Kudláček - Černý, Marek, Kuchejda - Slavík, Navrátil, Oulík - Ježek, Heindl, Matušík

Dorostenci odehráli na Kladně velmi dobrý zápas, ale na body to nestačilo. Prvních osmnáct minut byli dokonce lepším týmem na ledě, ale podařilo se jim pouze dvakrát trefit tyč kladenské branky. Ve druhé části inkasovali Jihočeši dvě smolné branky. Nejprve v přesilovce pěti proti čtyřem se Frolíkova střela nečekaně odrazila od hráče před brankou do sítě a druhý gól vstřelilo Kladno po chybě jednoho z obránců 20 vteřin před koncem třetiny. Budějovice svůj jediný gól vstřelili v přesilové hře, kdy se před brankou nejlépe zorientoval Mertl a poslal odražený puk přes ležícího brankáře do sítě. Ve 3. části však vstřelilo Kladno v 56. minutě třetí branku a bylo rozhodnuto.

Milan Stárek: "Byl to perfektní hokej, málo se vylučovalo a hrálo se nahoru dolů. Byl to letos včetně přípravy asi nejkvalitnější hokej, který jsme hráli. Oba týmy chtěly především hrát. Navíc rozhodčí byli naprosto špičkoví."
Více o dorostencích ZDE.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....