Banes Motor České Budějovice
30.07.2009, Antonín Vansa

Kůrka odchází do HC Tábor!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Nečekaná zpráva přichází z kabiny A-mužstva HC MOUNTFIELD. Osmadvacetiletý útočník Tomáš Kůrka s platností 1. srpna přechází na hostování do kádru nováčka druhé nejvyšší hokejové soutěže z Tábora. Bližší vyjádření naleznete uvnitř článku. Dnes ve 13.00 hodin zároveň zasedala Smírčí komise ČSLH v otázce výpovědi hráči Radku Dudovi. Bližší informace rovněž naleznete uvnitř článku.
Již dnes v českobudějovickém Deníku pronikla informace o tom, že útočník Tomáš Kůrka odchází na hostování do prvoligového Tábora. Informaci odpoledne poté, co ji sdělili samotnému útočníkovi, potvrdili i nejvyšší představitelé klubu v čele s předsedou představenstva Ing. Zdeňka Blažka. „Jednání hráče Kůrky nezapadá do utváření našeho týmu pro nadcházející sezonu. Tuto informaci plánovalo vedení klubu sdělit osobně hráči prostřednictvím generálního manažera Františka Jouna dnes. Jinou formu sdělení považuje vedení klubu vzhledem k její závažnosti za nevhodnou,“ sdělil Ing. Zdeněk Blažek v tiskovém prohlášení v návaznosti na předčasný únik informací.

Tomáš Kůrka by se měl poprvé hlásit na tréninku v Táboře již v pondělí 3. srpna.

Dnes odpoledne zároveň zasedala Smírčí komise ČSLH v otázce určení platnosti výpovědi hráči Radku Dudovi klubem HC MOUNTFIELD. Její jednání proběhlo za účasti obou stran. Během zhruba hodinového jednání i přes snahu smírčí komise ke smírnému řešení sporu nedošlo. Smírčí komise ve složení Stanislav Šulc - Lukáš Kuhajda tedy rozhodne o platnosti či neplatnosti Dudovy hráčské smlouvy v neveřejném zasedání. Rozhodnutí Smírčí komise ČSLH očekává klub HC MOUNTFIELD během několika dnů.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....