Banes Motor České Budějovice
21.07.2009, Michal Špírek

HC MOUNTFIELD zahájil přípravu na ledě v Písku

Č. B u d ě j o v i c e - Hráči HC MOUNTFIELD mají starosti. Pár desítek hodin před tím, než měli nastoupit k prvnímu tréninku na ledě, totiž zkolabovalo chlazení na první ledové ploše Budvar Arény. Záložní hřiště je v rekonstrukci, a tak Jihočeši zahájili v pondělí závěrečnou fázi přípravy v Písku. Tam dojíždějí za tréninky. Jak dlouho bude tento nucený azyl pro českobudějovické hokejisty trvat?

V pondělí 20.4. začala pro HC MOUNTFIELD příprava na suchu. O tři měsíce později, na chlup přesně, vyjeli členové českobudějovického kádru na led. Fyzička by měla být z letní přípravy nabrána, svaly posilněny. Nyní je na hokejistech, aby na tvrdou dřinu, kterou pod vedením Jana Tlačila a Milana Kupky prošli, navázali na ledě. Fakt, že musejí dojíždět do Písku, by je ale mohl poznamenat. „Je to pro nás problém,“ přiznává Jaroslav Jágr, sportovní manažer klubu.

Technické starosti mohou přerušit „ledovou“ přípravu Jihočechů ve vlastním chrámu na týden - to v tom lepší přípravě. V horším pak i na víc než měsíc. „Rozhodne se, až se na to podívá firma. Jde o nějaké ucpané trysky, které by snad mohly jít profouknout. Pokud bude ale třeba tvrdší zásah, tak se opravdu může jednat o měsíc nebo víc,“ upozornil Jágr.

A to už by byl opravdu vážný problém. Nehledě na to, že hráči měli trénovat dvoufázově šest dní v týdnu. „Tím, že se musí dojíždět do Písku tenhle plán padá. Do přípravy to zasáhlo opravdu výrazně. Máme hodně hráčů, z kterých se mělo postupně vybírat, kdo zůstane v kádru a kdo ne. Kouč Tlačil je z toho trochu nešťastný,“ dodal Jágr.

Hodně náročná letní příprava na suchu pod trenérem Tlačilem by tedy mohla pokračovat. Eventualitu jednoho tréninku na ledě a dalšího mimo led ale Jágr nepotvrzuje. „Bruslení se ničím nenahradí, to je to nejhorší,“ povzdechnul si manažer. „Ani na kolečkových bruslích to nemá smysl. Hráči potřebují pilovat kontrolu puku, nejen bruslení, je tam plno dalších věcí.“

Prvním srpnem začne HC MOUNTFIELD sérii přípravných zápasů. I když, zrovna v tento den nepůjde o to, připravit se na sezónu. Českobudějovický tým totiž bude dělat „sparingpartnera“ výběru jindřichohradeckých odchovanců, s nimiž se utká v exhibičním utkání na oslavu 80 let hokeje v Jindřichově Hradci. Předprodej lístků na tuto událost odstartoval již v pondělí 20.7., více o akci a předprodeji se dozvíte zde.

O tři dny později už začne pro jihočeského hlavního kouče Jana Tlačila období hledání. Hledání optimálního složení kádru, nejvhodnějšího uspořádání formací či té nejlepší taktiky. Posloužit mu mohou zápasy Tipsport Cupu. O tom, zdali už bude možnost je odehrát na vlastním ledě, se zatím neví. „Bude záležet, jak dopadne to prošetření závady. Důležité bude, jestli se bude muset sahat na beton. Musíme si počkat na výsledky, které nám firma řekne,“ uvedl Jágr.

Ve skupině A letního poháru se HC MOUNTFIELD utká s Chomutovem (4.8., doma), poté s Hradcem Králové, Plzní a na závěr Spartou. Ve šňůře přípravných střetnutích jsou i dva cizí korálky – rakouský Salcburk a německý Kolín. Rozpis „přáteláků“ naleznete zde ZDE!.

Poslední přípravný zápas sehrají Jihočeši 3.9. v Pardubicích. A ostrý start čeká na HC MOUNTFIELD v magické datum 9.9.2009. Českobudějovičtí přivítají doma Litvínov.

FOTOREPORTÁŽ Z PRVNÍHO TRÉNINKU HC MOUNTFIELD

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....