Banes Motor České Budějovice
06.08.2002, Aleš Rod

Junioři i dorostenci již bruslí!

Od 29. července se na druhé ledové ploše prohánějí junioři i dorostenci HC ČB. I když je moderní aréna stále staveništěm, trénovat se musí. Klub i městký magistrát to, zdá se, pochopily.
Proč ta slova o vřelém pochopení klubu a magistrátu Českých Budějovic? Vždyť přece extraligový A - tým trénuje již čtrnáct dní a nikdo se nediví...

Jenže problém nebyl jen s rozestavěnou hokejovou halou, ale hlavně s financováním ledu pro mládež. Od letošního roku totiž platí pro všechny bruslící jednotná cena, 1750 Kč za hodinu ledu. Mužstvo dospělých je pro klub samozřejmě prioritou, takže největší problémy nastaly právě u juniorů a dorostu, kteří potřebují minimálně stejnou dobu strávenou na ledovém kluzišti.

Vedení klubu bylo při jednání u "stolu s financemi" úspěšné. Dohoda se zástupci města umožnila, že se na ledovou plochu, navzdory létu špičkových kvalit, mohli vrhnout jak dorostenci pod vedením trenérské dvojice Stárek - Heindl, tak junioři, kteří budou vedeni duem Caldr - Šrámek.

Oba celky trénují dvoufázově na ledě, jednu tréninkovou jednotku přidávají v posilovně. Všichni bez výjimek si nově zbudovaný stánek pochvalují. Jediným problémem zůstává, jak již bylo řečeno, že objekt je neustále klasifikován jako staveniště, pohyb sportovců je v něm tudíž omezen.

S tím souvisí i potíže v herní přípravě. Přátelský zápas je na ledě v Českých Budějovicích zatím nereálný. Proto mužstva musí cestovat na jiné stadióny. Podobně jako junioři o víkendu, když si dojeli pro vítězstí nad píseckými vrstevníky.

Obě mládežincká extraligová mužstva se představí na několika předsezónních turnajích s kvalitním obsazením. Nezbytné "přáteláky" si budou domlouvat "za pět dvanáct", takže zveřejnit termínovou listinu je obtížné. Ale jakmile bude jasné, kdy se nějaké klání uskuteční v Českých Budějovicích, a hlavně bude - li přístupné divákům, na našich stránkách se tyto informace objeví.

Je třeba si uvědomit, že všechno zlé je pro něco dobré. Pokud Vám tedy tato situace připadá jako ta zlá, těšte se, až si v novém hokejovém stánku zakřičíte "gól"!!! Vězte, že to bude stát za to. A nebude to trvat dlouho...

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....