Banes Motor České Budějovice
12.11.2008, Josef Bláha

České Budějovice budou bojovat proti ruskému mistrovi

Č. B u d ě j o v i c e – HC MOUNTFIELD čeká po reprezentační přestávce ostrá zkouška před pokračováním extraligy. Třetí duel Ligy mistrů, k jehož konání na jih Čech přijede ruský tým Salavat Julajev Ufa. První duel těchto soupeřů v rámci premiérového ročníku Champions Hockey League skončil vítězstvím ruského celku 7:1. Ve středu od 19:30 se pokusí český zástupce o odvetu.

„Doufáme, že reprezentační přestávka nám pomůže. Jsme si vědomi, kde se nacházíme, jak v extralize, tak co se týče soupeře, který nás čeká,“ řekl na tiskové konferenci den před utkáním českobudějovický trenér Ernest Bokroš. „V dosavadním průběhu sezony jsme neměli pořádné volno. Dali jsme tudíž hráčům nejprve dva dny volno a pak jsme tvrdě trénovali. Snažili jsme se zanalyzovat to, co jsme udělali špatně. Až zápasová prověrka nám ukáže, jak se nám povedlo změnit situaci,“ dodal Bokroš.

HC MOUNTFIELD odjížděl před měsícem z Ruska s vysokou porážkou. Teď by měla být situace podle kouče mužstva odlišná. „První věc je dána tím, že nebudeme muset cestovat a řešit časový posun, to nás v Ufě ovlivnilo,“ tvrdil Bokroš. Jihočeši si budou muset dát pozor na řadu jiných věcí. „Nesmíme dát soupeři tolik prostoru jako v prvním zápase. Jsou zdatní a dokázali to maximálně využít. Sedm gólů pro nás bylo velké poučení a budeme se snažit, aby se to neopakovalo. Každopádně jsme nebyli jediný soupeř, který letos od Ufy takovou nadílku dostal.“

České Budějovice by měly být až na dvě výjimky kompletní. Chybět bude zraněný gólman Kovář, na jehož místo byl zapůjčen Fiala. Do zápasu nezasáhne ani útočník Gulaš. Naopak už budou moci hrát borci, kteří jsou v HC MOUNTFIELD na hostování, tedy obránce Jareš a útočník Bílek.

Duel Ligy mistrů mezi mužstvy HC MOUNTFIELD a Splavat Julajev Ufa startuje ve středu v 19:30.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....