Banes Motor České Budějovice
01.08.2002, Aleš Rod

Jan Tlačil do Francie nejde!!!

Jan Tlačil, který po minulé sezóně ukončil angažmá na jihu Čech, měl v příští sezóně vést hokejisty Paris Asnieres. Z jeho působení v Paříži však sešlo...
Trenér, jenž dovedl českobudějovické extraligové juniory k zisku stříbrných medailí a s dorostenci dokázal o pár let dříve vybojovat mistrovský titul, do Francie neodejde. Ústní domluva ani podepsaná smlouva v platnost nevzejdou. Podle Tlačilových slov všechno zstroskotalo na bytě.

Původní domluva totiž zněla, že Tlačil s rodinou dostane k užívání služební byt. Přes prázdniny, kdy trenér dokončil rozjetou přípravu se "svými" juniory, se však v klubu změnilo vedení a jihočeského kouče, který měl kromě trénování zastávat i funkci sportovního manažera, si přestali předcházet jako dřív, kdy smlouva vznikala.

"Řekli mi, že mi byt nedají. To samozřejmě nemůžu akceptovat, bydlet někde musím," kroutí Tlačil hlavou. Takový byt v Paříži není zrovna levná záležitost, takže platit si ho by asi nebylo to, po čem kouč touží. Nesplnění základní podmínky má za následek, že si druholigový francouzský klub musí hledat nového zájemce.

Tlačil nyní působí na letní hokejové škole dr. Bukače v Jinřichově Hradci. Nové angažmá mu zatím nikdo nenabídl. "Jsem trenér na volné noze a čekám na nabídky," mohl by znít inzerát v imaginárních hokejových novinách. Svou budoucnost Jan Tlačil nijak černě vidět nemusí, protože první trenérské výhazovy se v extralize mohou objevit velice záhy a o zkušeného trenéra a o bývalého hokejového mistra republiky a národního reprezentanta .by zájem býti měl.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....