Banes Motor České Budějovice
22.10.2008, Josef Bláha

Chytnou se Jihočeši proti Slovanu?

Č. B u d ě j o v i c e – Českobudějovičtí hokejisté se mohou těšit, že si odpočinou od extraligových starostí. Čeká je totiž druhý duel Ligy mistrů, nové mezinárodní soutěže. V tom prvním před dvěma týdny utrpěli ostudný debakl 1:7 na ledě ruského mistra z Ufy. Nyní mají svěřenci Ernesta Bokroše možnost na reparát. Utkání HC MOUNTFIELD – Slovan Bratislava startuje v Budvar Aréně ve středu v 19:30.

Konfornatce se slovenským hokejem bude pro řadů hráčů novinkou. Samozřejmě s výjimkou těch, co působili za východními hranicemi České republiky. „Já osobně moc zkušeností se slovenským hokejem nemám,“ přiznává kapitán týmu Ondřej Veselý. „Jenom pár přípravných zápasů ve Zlíně,“ dodává.

A co nový šéf kabiny, který dostal „céčko“ po Petru Sailerovi, od duelu očekává? „Hlavně výhru!“ má jasno Veselý. „Dlouho jsme nevyhráli. Herně to nebylo úplně nejhorší, ale chybí nám vstřelené branky a výhry.“

Pro Jihočechy to bude další z řady těžkých zápasů. „Zájezd do Ufy nám moc nepřidal, bylo to fyzicky hodně náročné. Nějaké síly nám vzal. Zápasů v extralize je také hodně, hrajeme skoro obden. Ale s tím jsme počítali už v létě a přizpůsobili tomu přípravu,“ odpovídá Veselý na otázku, jestli nemůže stát za současnou špatnou formou týmu únava. „Nemůžeme se nikde vymlouvat na to, že hrajeme o pár zápasů více. Jsme dobře fyzicky připraveni a musíme se z toho dostat sami.“

Českobudějovický kouč Ernest Bokroš je v těžké situaci. Jeho celku se v extralize nedaří. HC MOUNTFIELD prohrál už sedmkrát v řadě. Utkání Ligy mistrů se Slovanem by mohlo být vysvobozením. „Už jsme si řekli tolikrát, že právě tohle bude ten zápas, který nám pomůže… Musíme bojovat. Extraligové starosti těžko hodíme za hlavu. To snad ani nejde,“ říká Bokroš. „To, co nás potkalo, neseme všichni dost těžce.“ A motivace do zápasu? „Každý hráč by měl mít o motivaci postaráno. Bude to souboj českého a slovenského hokeje. To je vždy prestižní záležitost,“ tvrdí trenér.

Bratislavský celek vyhrál v minulé sezoně slovenský titul. Teď je na šesté příčce tabulky. Sám kouč Bokroš ve Slovanu řadu let působil a také s ním triumfoval v nejvyšší soutěži. Přesto bylo potřeba zjistit podrobné informace o soupeři. „Viděl jsem Slovan na živo i v televizi. Je to jeden z nejlepších týmů slovenské extraligy,“ míní Bokroš.

„Asi měli stejně jako my jinou představu o tom, jak si povedou v tabulce. Je to ale zkušený tým složený na zisk mistrovského titulu a k tomu mají skvělého gólmana Hoviho s mezinárodními zkušenosti. Jak už ale bylo řečeno, Ufa je v naší skupině favorit a my se Slovanem si to rozdáme o další umístění,“ uzavírá kouč HC MOUNTFIELD, kterému bude v sestavě chybět hned pětice hráčů. Zdravotní problémy mají brankář Kovář, obránce Vydarený a útočník Gulaš. Do Ligy mistrů zatím nemohou zasáhnout Jareš s Bílkem, kteří jsou na jihu Čech na hostování.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....