Banes Motor České Budějovice
21.10.2008, Roman Šperňák

Přijede bratislavský Slovan

Č. B u d ě j o v i c e - Na oficiálních internetových stránkách Ligy mistrů nechybí ani před dalším kolem pozvánka na duel HC MOUNTFIELD - Slovan Bratislava. Poprvé se v soutěži představí Slovan Bratislava a hned na českobudějovickém ledě. "Druhý zápas skupiny C je jako výlet zpátky do minulosti, kdy se týmy střetávaly v československé lize," píše se v článku webu championshockeyleague.com. Přinášíme vám jeho překlad.
Od rozdělení v roce 1993, kdy vznikla Česká a Slovenská republika, se kluby střetávaly zřídka. Nyní ta doba přichází. Slovan podstoupí svůj debut v Lize mistrů v Českých Budějovicích v Budvar aréně, kde nebude stát jen proti svému protivníkovi, ale také domácím fanouškům.

Doufám, že atmosféra bude výjimečná, ale zase to nebude nijak zvláštní zápas," říká útočník Slovanu Bratislava Ĺubomír Vaic, zhlehčující důležitost utkání, které vidí jako souboj Česka proti Slovensku. 31letý útočník je však přesvědčený, že by ho atmosféra neměla nijak rozhodit.

"Máme čtyři vyrovnané řady a v Sasu Hovim výjimečného brankáře," říká. Sasu Hovi vychytal 13 ze 16 zápasů Slovanu v této sezoně a má úspěšnost 92,32 procenta, čtvrtou nejlepší ve slovenské extralize. Čtvrtý je zatím v soutěži i Slovan Bratislava s 26 body ze 16 utkání.

Asistent trenéra Robert Pukalovič horlivě očekává souboj. "Věříme v sílu našeho týmu a totéž očekávám od fanoušků, takže to bude dobré," míní. Cíl Slovenského šampiona, který jako první slovenský klub vyhrál federální soutěž v roce 1979, je odvážný.

"Chceme samozřejmě vyhrát," říká Pukalovič jasně. Jeho nejlepší střelec Vaic se 16 body potvrzuje jeho názor. "Můžeme porazit každého."

Očekávání jsou v Bratislavě veliká. Ligu mistrů chápou jako výzvu a ne zátěž. "Liga mistrů pro nás představuje zkušenost, příležitost a výzvu. Jsme hrdí, že můžeme reprezentovat náš klub a chceme to udělat důstojně," řekl Pukalovič.

Úkol HC Mountfield je jednoduchý. Bude chtít odčinit výprask na ledě Ufy. Podle trenéra Ernesta Bokroše je to příležitost odrazit se zpět. V Ufě jsme nebyli konkurenceschopní," připustil trenér. Zábleskem světla v jejich hře, byl pouze výkon brankáře Romana Turka. "On si skutečně zasloužil pochvalu," dodal kouč.

Bokroš slibuje domácím fanouškům změnu v jejich hře oproti prvnímu utkání. "Na domácím ledě ukážeme naši nejlepší hru," říká. Českobudějovický klub udělal několik změn ve svém kádru. Dlouhodobý kapitán Petr Sailer byl vyměněn do Karlových Varů za útočníka Vítězslava Bílka. Beka Jareše získal klub za útočník Jiřího Šimánka z Liberce. Špatnou zprávou je, že ani jeden z nich nebude moci nastoupit do středečního utkání a budou připraveni až na domácí zápas s Ufou.

Koho stojí za to sledovat podle Karla Hubera

Tomáš Vak (vpravo) - 31letý útočník byl jedním z nejvíce zajímavých hráčů při porážce Jihočechů na ledě Ufy. V domácí lize je druhým nejlepším hráčem týmů v kanadaském bodování.

Tomáš Frolo (vlevo) - Středeční zápas bude velmi zajímavý pro slovenského obránce, který je se svou produktivitou nejnebezpečnějším cizincem v týmu.

Tomáš Kůrka (vpravo) - Zklušený cestovatel se vrátil ze svého finského angažmá v minulé sezoně a hned vyhrál kanadské bodování týmu. V této sezoně není tak produktivní, jakl se čekalo, ale umí na ledě ukázat kouzelné okamžiky.

Lubomír Vaic (vlevo) - 31letý hráč je nejproduktivnějím hráčem svého týmu v probíhající sezoně.

Radoslav Kropáč (vpravo) - 33letý hráč vypadá na začátku sezony ostře. V 15 zápasech dal 6 branek a je v tom druhý nejlepší v týmu. přidal i 5 asistencí.

Robert Döme (vlevo) - Dal sedm branek v nové sezoně a na dalších sedm přihrál. Je druhým v týmu v produktivitě za Vaicem.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....