Banes Motor České Budějovice
12.10.2008, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e – Právě skončená kola juniorských i dorosteneckých soutěží přinesla všem českobudějovickým mužstvům bodové zisky. Nejlépe si vedla juniorka, která obě svá utkání na domácím ledě vyhrála. Extraligový dorost dovedl obě svá utkání do prodloužení, ale tam už další bod ani v jednom případě nezískal. Dorost B sehrál pouze jedno utkání a v tom dokázal zvítězit. Žádný hráč těchto mužstev nepředvedl mimořádný bodový zisk.

Junioři

V pátek sehráli junioři na domácím ledě souboj s týmem Havířova. Po vydařené první třetině (2:0) došlo ve druhé třetině k uspokojení hráčů. Hostům se podařilo snížit, ale odpověď Jihočechů byla rychlá a tak mohli domácí utkání dohrát v klidu. Konečný výsledek 4:2 pro domácí. Trenéři Kupka a Šrámek si po utkání ztěžovali na vysoký počet vyloučených hráčů, hlavně na fauly hokejkou v útočném pásmu.

Sobotní utkání začalo trochu vlažněji. Místo hry byla k vidění častá vyloučení na obou stranách. Mužstva se téměř nedostala na led v kompletním složení, což narušilo plynulost hry. Domácím se podařilo proměnit jednu přesilovou hru pět na tři.Ve druhé třetině se nic zvláštního nedělo. Vše podstatné bylo k vidění ve třetí třetině. Pak byli v hlavní roli na obou stranách brankáři. Oba předvedli po jedné hrubé chybě a stav byl 2:1. Hosté znovu vyrovnali a domácí šli opět do vedení a to už s vypětím sil udrželi. Opět trenéři žehrali na vysoký počet vyloučených hráčů. Konečný výsledek je 3:2 pro domácí. Na domácí straně byl autorem dvou branek obránce Stanislav Dietz(viz foto). V tabulce zůstávají junioři na čtvrtém místě.

Dorost A

Dorost A začínal víkendové dvojkolo v Jihlavě, která do té doby doma nezískala ani bod. Vypadalo to, že i českobudějovičtí přivezou plný počet bodů. Ve třetí třetině ještě vedli o gól, ale domácím se podařilo vyrovnat. V prodloužení se trenér Soudek zlobil na své hráče, kteří po své chybě dostali rozhodující gól. Konečný výsledek byl tedy 3:2p pro domácí Jihlavu. Autorem dvou branek v českobudějovickém dresu byl Adam Přibyl.

Další zápas se konal v nedalekém Brně s místní Kometou. Jihočeši opět dokázali uhrát v normálním čase nerozhodný výsledek 2:2, ale vyhrát v prodloužení se jim opět nepovedlo a tak ani tentokrát bod navíc nezíská. Konečný výsledek je tedy opět 3:2p pro Kometu. Dorost je v tabulce na dvanáctém místě s osmnácti body.

Dorost B

Tentokrát měl dorost B na programu pouze jedno utkání, ale zato se jednalo o derby s týmem Tábora. Utkání bylo rychlé a bojovné a českobudějovičtí dokázali, že jim patří druhá příčka v tabulce právem. Z výsledkem 4:2 pro HC České Budějovice mohou být trenéři spokojeni.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....