Banes Motor České Budějovice
07.10.2008, redakce

Jihočeši nechtějí hrát s respektem

U f a / Č. B u d ě j o v i c e - Je to tady! Premiérový ročník hokejové Ligy mistrů načne zápas mezi ruským týmem Salavat Yulajev Ufa a HC MOUNTFIELD. Kvůli časovému posunu v Rusku se jejich utkání odehraje z celé soutěže jako první. „Když předvedeme výkon, na který tým má, tak můžeme uspět,“ věří útočník Petr Sailer. Středeční zápas můžete sledovat v našem online přenosu!

Tři tisíce kilometrů vzdušnou čarou – pořádnou štreku musel v letadle urazit českobudějovický tým, než dorazil na místo činu – do ruské Ufy. Na dlouhou cestu si ale nikdo nestěžoval. „Měli jsme pohodlí, let probíhal bez problémů. Cesta nám nedělala žádný problém,“ potvrdil za všechny útočník HC MOUNTFIELD Petr Sailer.

Českobudějovičtí se tak hned v prvním zápase Ligy mistrů ukážou na ledě favorita skupiny. Hráči jako Radulov, Tverdovskij, Perežogin, Těreščenko - to je těžký kalibr. Muž, který povede Jihočechy do bitvy, se však soupeře nebojí. „Samozřejmě mám před protivníkem respekt, ale žádné obavy nebo strach nemám,“ prohlásil trenér HC MOUNTFIELD, Ernest Bokroš. Slova svého nadřízeného doplnil Sailer: „Když předvedeme výkon, na který tým má, tak můžeme uspět. Dokážeme zahrát lépe proti těžšímu soupeři než proti slabšímu, věřím, že ostudu tu neuděláme.“

Jihočeši nevstupují do Ligy mistrů zrovna v ideálním rozpoložení, týmu se v domácí lize nedaří podle představ. „Vstupujeme do nové soutěže, takže nemluvme o nějakém tlaku, o nevydařené sezóně,“ odmítl Bokroš to, zda by mohly mít neúspěchy mužstva v extralize vliv na výkon v Ufě.

České Budějovice neberou zápas na lehkou váhu, což potvrzují i slova hlavního trenéra: „Zápas přirovnávám k play-off. Je třeba se předvést v nejlepším výkonu.“

A jak probíhala příprava na ruského protivníka? „Hrála se extraliga, takže moc dopředu připravovat se nedalo,“ vysvětloval Bokroš a pokračoval: „Snažili jsme se co nejlépe zregenerovat.“ Jihočechům by mohlo pomoci i prozkoumávání hry soupeře na videu. „Hráčům jsem ukázal jen jeden disk. Ufa ve všech domácích zápasech vyhrála. Prohrála jen 3:5 s Nižněkamskem, tak to jsem jim tam podsunul,“ vyprávěl se šibalským úsměvem Bokroš.

A proč vybral pro své hráče zrovna tento zápas? „Aby se podívali, že hokejisté Ufy nejsou roboti, ale také pouze lidi z masa a kostí. Musíme proti nim hrát jako proti normálnímu mužstvu, nesmíme hrát s velkým respektem.“

HC MOUNTFIELD se musí v duelu s Ufou vypořádat s kuriózní a nepříjemnou situací. S mužstvem totiž kvůli administrativním problémům neodcestoval do Ruska trenér Jan Tlačil. „Pro mého kolegu je to velice nepříjemné. Myslím ale, že to na hráče a na střídačku nebude mít žádný vliv. Předpokládám, že se tam s námi postaví pan Látal a v případě potřeby nám pomůže,“ komentoval absenci svého spolupracovníka hlavní trenér Bokroš.

V den utkání mají hráče HC MOUNTFIELD ještě dopolední trénink. „Rozhýbání, na ledě už žádné taktické věci. Taktika se poté projedná jen v přípravě u tabule,“ nastínil Ernest Bokroš předzápasový program. Pomůže k úspěchu v historicky prvním utkání Českých Budějovic v hokejové Lize mistrů?

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....