Banes Motor České Budějovice
15.07.2002, David Schlegel

Čierny si polepší čtyřikrát

Sympatický obránce Českých Budějovic Ladislav Čierny nebude v příští sezóně hráčem Českých Budějovic. Odchází totiž na roční hostování do ruského týmu Lada Togliatti a již zítra odlétá na soustředění týmu do Finska. „Je to čtrnáct dní, co proběhly první kontakty s ruským klubem. V Rusku jsem však nebyl, vše za mě vyřizoval můj agent,“ říká Čierny, který počítal s tím, že v klubu zůstane. Po zisku zlaté medaile z mistrovství světa obdržel několik nabídek, ale v Budějovicích ho držela dlouhodobá smlouva.
České Budějovice mi nedělaly žádné problémy a dohodli jsme se úplně v pohodě. V Togliatti si vydělám asi čtyřikrát více než v Českých Budějovicích,“ dodal Čierny na přímou otázku, kolikrát si polepší. Teď bude s klubem cestovat po Evropě, ale až se v Togliatti usadí, přijede za ním i rodina. „Třeba v Togliatti nepřesvědčím, vedení klubu se mnou nebude spokojeno a za měsíc se vrátím domů,“ říká skromně.

Po sezóně se do Budějovic určitě zase vrátí. „Do Budějovic určitě přijedu, vždyť tu mám smlouvu. Samozřejmě možné pak bude všechno, uvidíme jak se mi bude dařit,“ dodal nejproduktivnější obránce Českých Budějovic, který na závěr poděkoval všem fanouškům za přízeň.