Banes Motor České Budějovice
29.06.2002, David Schlegel

Novým trenérem juniorů Vladimír Caldr

Novým trenérem českobudějovických juniorů byl jmenován bývalý vynikající hokejista a reprezentant Vladimír Caldr. Dvojnásobný účastník mistrovství světa (1983 v NSR a 1986 v SSSR) si z Německa přivezl stříbrnou medaili, kov stejné hodnoty má rovněž z olympiády v Sarajevu. Dvakrát se v letech 1977-1978 zúčastnil světového šampionátu do 20 let, odkud má jeden bronz.
Vladimír Caldr již během své trenérské kariéry trénoval dokonce několikrát také A-mužstvo Českých Budějovic. V sezóně 1993/94 působil jako hrající asistent trenéra Jiřího Vrby. Toho později vystřídal na postu hlavního kouče Karel Pražák. V sezóně 1994/95 povýšil Caldr na post hlavního trenéra. Asistenta mu dělal nejdříve Jaroslav Pouzar a později současný hlavní trenér mužstva seniorů Jaroslav Liška. Ten ho v průběhu sezóny 1997/98 nahradil na postu hlavního trenéra. Caldr se poté věnoval trénování mládeže.

Vladimír Caldr hrál s několika přestávkami v dresu Motoru České Budějovice v prvním mužstvu od roku 1975 do roku 1994, tedy téměř dvacet let! Jednu sezónu strávil v Dukle Jihlava, s níž ve finále play-off podlehl až v sedmém finálovém utkání na samostatné nájezdy Pardubicím a dva roky hrál v nizozemské "Erste Divisie" za Amsterdam Tijgers. V sezóně 1980/81 pomohl Českým Budějovicím ke druhému místu v československé lize, když byl nejproduktivnějším hráčem týmu. V závěru kariéry sehrál ještě několik střetnutí za prvoligový Tábor.

Trenér v současné době pobývá na dovolené ve Slovinsku. Jeho vyjádření přineseme během pondělí.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....