Banes Motor České Budějovice
19.08.2008, Josef Bláha

Na turnaji v Německu ukázali Jihočeši formu

Č. B u d ě j o v i c e – Na turnaji v Německu si připsali hokejisté českobudějovického HC MOUNTFIELD cenný úspěch. Jihočeši triumfovali v Drážďanech na akci s názvem Dorint Cup. V konkurenci domácího týmu, Eisbärenu Berlín a Norimberku obstáli na výbornou a bez porážky prošli turnajem k prvenství. „Byly to pro nás přínosné zápasy po všech stránkách,“ přiznává trenér mužstva Ernest Bokroš

Hned na úvod porazili hráči HC MOUNTFIELD domácí Drážďany (3:2). Ani ne šestnáct hodin poté nastoupili Jihočeši proti Eisbärenu Berlín. Vyhráli jasně 5:3. V posledním utkání s Norimberkem stačil svěřencům Bokroše s Tlačilem k prvenství v turnaji nerozhodný výsledek.

„Pochopitelně jsme to věděli a trochu jsme se na to ohlíželi. Když už tam byla možnost vyhrát turnaj, proč tomu nepodřídit v průběhu zápasu taktiku,“ ptá se s úsměvem Ernest Bokroš. Jeho tým uhrál remízu 2:2 a obsadil první příčku v tabulce.

K úspěchu na dobře obsazeném Dorint Cup ale přihlíží trenér střízlivě. „Je to pořád jen příprava. Prakticky to nic neznamená. Máme před sebou extraligu, play off a Ligu mistrů. Tam se teprve začne bojovat o důležitá vítězství,“ má jasno kouč.

I přes neoddiskutovatelný fakt menší důležitosti turnaje byl výjezd do Německa velkým přínosem. „Setkali jsme se ne s německými, ale s kanadskými mužstvy,“ vysvětluje Bokroš. „Všechny tyto týmy mají ve svém středu plno naturalizovaných Kanaďanů a podle toho jejich hra vypadá,“ naráží na ohromnou řadu konfliktních situací na ledě.

V každém ze tří duelů se strhla rvačka. I v této činnosti ale Jihočeši obstáli. „Všechno to mělo svůj význam,“ přikyvuje českobudějovický trenér. „Viděl jsem hráče v krizových situacích a vypjatých momentech. Můžu s klidným svědomím říct, že i v těchto chvílích jsme obstáli.“

Ve srovnání s přípravnými duely v tuzemsku měl turnaj v Drážďanech zcela odlišný přínos. „Neřekl bych, že to bylo více nebo méně přínosné. Každopádně nám to ale ukázalo jinou oblast,“ míní Bokroš. „Hrály se tři zápasy ve třech dnech. Navíc se silnými soupeři. Všechna utkání byla ohromně náročná po všech stránkách. A i tak jsme obstáli,“ pochvaluje si osmačtyřicetiletý kouč.

Na Dorint Cupu ozkoušel trenér HC MOUNTFIELD několik variant jednotlivých formací a nad všemi hráči ční dvojice Ivan Huml – Radek Duda. Podíleli se na rovné polovině všech vstřelených branek mužstva. „Nechtěl bych vyzdvihávat jednotlivce. Některé dvojice i trojice jsou stabilizované, ale ještě není vše doladěno. Jsem zastáncem toho, aby se co nejdříve ustálily formace a hráči se mohli sehrát,“ tvrdí Bokroš.

V pondělí dostali Jihočeši volno a na led vyjeli až v úterý odpoledne. Ve čtvrtek čeká českobudějovické mužstvo poslední duel základní skupiny Tipsport Cupu na v Plzni.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....