Banes Motor České Budějovice
21.07.2008, Josef Bláha

HC MOUNTFIELD na ledě

Č. B u d ě j o v i c e – Hokejisté českobudějovického HC MOUNTFIELD vyjeli poprvé v rámci přípravy na nadcházející sezonu na led. Stalo se tak v pondělí dopoledne. Nová trenérská dvojice Jihočechů Ernest Bokroš – Jan Tlačil zařadila do programu i jednu novinku. Ranní výběh kolem Budvar Arény. „Nemáme v posilovně čtyřiadvacet kol, takže budeme praktikovat různá zpestření namísto rozcvičky nebo regenerace po tréninku. Výběh bude velice častý,“ přibližuje situaci trenér českobudějovického mužstva Bokroš.

Volno měli čtyřiadvacet dnů. Tedy volno. „Říkám tomu individuální příprava,“ tvrdí s oblibou Ernest Bokroš. „Volna si užijí hráči po sezoně. Mezi přípravou na suchu a nástupem na led na sobě musí každý pracovat,“ dodává kouč HC MOUNTFIELD.

Českobudějovičtí hokejisté se sešli v pondělí ráno a jako první byla na programu rozcvička a výběh kolem Sportovní haly. Pak se šlo na led. „Pocity jsou takové jako vždy na začátku přípravy. Jak se lidově říká, už jsme byli nadržení na led,“ usmívá se Bokroš. „Kluci si musí osahat výstroj, zase si zvyknout na každodenní čas strávený v bruslích a další věci.“

Jihočeši se budou připravovat dvoufázově. Oba pondělní tréninky ještě strávili hráči pohromadě. „Od úterý už najedeme na plánovaný režim,“ upřesňuje bývalý trenér Zlína či Vítkovic. „Rozdělíme se na dvě půlky a budeme střídat posilovnu s ledem. Do toho samozřejmě zmíněná regenerace, kola, výběhy a podobná zpestření,“ má jasno Bokroš.

K zahajovacímu tréninku na ledě se sešli všichni hráči s výjimkou Romana Turka. „Eda dostal na poslední chvíli nějakou vyrážku. Asi alergická reakce. Byl na kožním a měly by to spravit pilulky. Za dva tři dny by se měl připojit k týmu,“ popisuje osmačtyřicetiletý trenér situaci kolem brankářské jedničky mužstva.

Po Turkově uzdravení tedy bude jediným hráčem, který netrénuje na sto procent, Vladimír Sičák. Zotavuje se po zranění ruky. „Na led ale chodí, aby si zvykl na bruslení a pohyb. Jen zatím nemůže zraněné místo plně zatížit. Ještě pár dní musíme počkat,“ říká Bokroš, jenž má s kolegou Tlačilem jasný plán přípravy. „První týden věnujeme klasicky přechodu ze suché přípravy na led. Celkově tak čtrnáct dní zaměříme hlavně na fyzičku a postupně budeme zařazovat i nácvik herních situací. Až začnou přípravné zápasy, vše se dá do rychlého pohybu,“ uzavírá s optimismem v hlase kouč HC MOUNTDIELD.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....