Banes Motor České Budějovice
24.06.2008, Miroslav Mayer

Juniorce skončí letní příprava tento týden

Č. B u d ě j o v i c e – Extraligová juniorka nastoupila do přípravy s novou trenérskou dvojicí. Hlavní kouč Milan Kupka u týmu pracoval již v minulosti. Jeho pomocníkem bude Jiří Šrámek, který u mládežnických mužstev pracuje již řadu let. Náročnou letní dřinu ukončí hráči tento týden závěrečnými testy. “Příjemně nás překvapilo, že všichni přípravu vydrželi,“ říká Šrámek.

Letní přípravu jste zahájili již 28. dubna. Jaký byl program letní přípravy?
Letní přípravu plánoval pan Kupka a ten s tím má velké zkušenosti. Ze začátku to bylo herně zaměřené a postupem času se pracovalo na vytrvalosti a nakonec byla na řadě rychlost. Věříme, že se na ledě ukáže, že získali sílu.

Zařadili jste letos do přípravy nějaké nové prvky?
Ono je to každý rok skoro stejné, letos bylo méně míčových her. Snažili jsme se měnit místa tréninků sportovní hala, hřiště vysokých škol, stromovka. Ve sportovní hale jsem pracovali na síle a dynamice a pak jsem šli běhat ven později jsme přešli na kolečkové brusle, takže jsme nabruslili dvojnásobek toho co jsme naběhali. Měli bychom mít dobrý základ pro sezónu.

Jak jste byli s průběhem celé letní přípravy spokojeni?
Některým hráčům na začátku to trochu trvalo, než si zvykli na přístup i na nás. My jsme se od začátku z nikým moc nemazlili. Kdo chce hrát hokej tak musí pracovat a kdo nechtěl mohl rovnou odejít. Kluci, kteří přišli z dorostu se jevili velmi dobře, chválili jsme trenéry, že hráče dobře připravili. Ze začátku přípravy byla nějaká zranění spíše svalová a to se během dvou tří týdnů srovnalo.

Co vás během přípravy nejvíce překvapilo?
Příjemně nás překvapilo, že všichni hráči vydrželi. Kromě těch lehčích zranění se nic nepříjemného nestalo. Dalším příjemným překvapením bylo, že mladíci z dorostu vynikali. Někteří hráči, kteří tady jsou už loňského roku měli co dělat, aby jim stačili. Najednou si uvědomili, že jde i o ně a museli přidat.

Letní příprava končí, hráči mají tři týdny volna. Co bude na programu v další části přípravy?
Během těch tří týdnů mají individuální přípravu a 20. července v neděli máme sraz a budeme fasovat výstroj. V pondělí je pak sraz na ledě. Máme naplánováno asi deset zápasů, včetně turnaje v Pardubicích, který jsme loni vyhráli a jedeme obhajovat. Poslední přípravný zápas hrajeme 3. září doma s Plzní. Pak už je na řadě extraliga.

Kolik hráčů máte v přípravě a kdy dojde k zúžení na kádr, který bude hrát soutěžní utkání?
V kádru máme třicet pět hráčů plus s prvním mužstvem ještě trénují Horák, Stejskal, Polodna, Havran a Klestil. Všichni hráči dostanou příležitost na ledě a po turnaji v Pardubicích cca 24.8. bychom chtěli ustálit kádr na dvaceti pěti až dvaceti sedmi hráčích.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....