Banes Motor České Budějovice
21.06.2008, Tomáš Zetek

Trenér Josef Jandač asistentem u národního týmu

Č. B u d ě j o v i c e / P r a h a - České Budějovice vrátil do extraligy a pak s nimi hrál třikrát semifinále. Nyní se posouvá velice blízko k nejsledovanějšímu trenérskému postu v zemi. Josef Jandač, bývalý kouč HC MOUNTFIELD se stal asistentem reprezentačního trenéra. Hlavním lodivodem byl jmenován Vladimír Růžička. Jandač bude společně s Ondřejem Weissmannem jeho asistentem.

Vzhledem k tomu, že Růžička si dal za podmínku setrvání na postu trenéra a generálního manažera v pražské Slavii, budou mít reprezentační asistenti větší kompetence než kdy před tím. "Teprve si s nimi chci sednout. Hráče budeme sledovat ve třech. Nejvíc toho bude na Pepíkovi Jandačovi s Ondrou, ale zapojím do toho i další lidi. Sledování hráčů je jedna věc, druhá je, jak budou vypadat na akcích," řekl pro server idnes.cz Vladimír Růžička.

"Josef Jandač je jedním z nejlepších trenérů u nás. Jak v Liberci, tak v Českých Budějovicích udělal hodně práce. Myslím, že nějakou cestu jsem si k němu našel a uvidíme, jak to bude dál. Pokud jde o Ondru Weissmanna, tak toho znám ze Slavie i z Litvínova, kde jsme spolu hráli," pokračoval trenér mistrů světa z Vídně 2005.

Kouč Josef Jandač po ukončení spolupráce s HC MOUNTFIELD jednal o smlouvě třeba v Pardubicích. Dostal i další nabídky. "Mám to štěstí, že zabezpečím rodinu, aniž bych musel střídat jednu trenérskou štaci za druhou. Treneřina mě neživí, proto nemusím rok nikde působit a pak se třeba k trénování vrátit," tvrdil Jandač po odchod z Českých Budějovic.

Na klubové úrovni se devětatřicetiletý kouč rozhodl v tuhle chvíli přerušit svou úspěšnou kariéru. "Spolupráci s Vláďou Růžičkou bych si uměl představit, ale to je v tuhle chvíli vše," naznačil pár dní po vyrojení spekulací o tom, že by mohl pracovat jako asistent u národního týmu.

Nyní je tahle skutečnost realitou. Vzhledem k tomu, že Růžička má velké závazky v klubu HC Slavia Praha, je dost možné, že dvojice Jandač - Weissmann bude víc, než jen obyčejná dvojice asistentů.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....