Banes Motor České Budějovice
12.06.2008, Roman Šperňák

Tureckem letní příprava ještě neskončila

Č. B u d ě j o v i c e - Před nimi už jsou jen poslední týdny letní přípravy. Extraligoví hokejisté HC MOUNTFIELD se vrátili z týdenního soustředění v Turecku znovu do českobudějovické reality. Přívítal je prudký déšť, který trochu předčasně ukončil středeční odpolední výjezd na kolech. Ve čtvrtek už hokejisté sedlali kola znovu. Tréninky v domácích podmínkách pro ně pokračují beze změny. "Zatím běží všechno jak má," je s průběhem přípravy spokojen asistent trenéra Jan Tlačil.
Kola, tenis, brusle, běhání, posilovna. Týden hokejistů je nabitý, trénuje se doufázově a ve čtvrtek po druhé tréninkové fázi následuje ještě doplňkové fotbalové utkání. Přístup hráčů k tréninku si asistent trenéra zatím nemůže vynachválit. "Jejich přístupem jsem nadšen. Obdivuji jaké je v manšaftu vnitřní odhodlání. Je to pozitivní a doufám, že to vydrží i nadále a bude to čím dál tím lepší. Bude to hlavně strašně důležité v těch fázích sezony, kdy se výsledkově nebude dařit a kdy bude třeba zlomit zápasy z nepříznivého stavu," uvedl Jan Tlačil.

Jihočeši se vrátili na jih Čech po týdnu stráveném na soustředění v Turecku. Vrátili se v dobré náladě, protože si poctivě plnili všechno, co si předsevzali. Na březích Středozemního moře trénovali ve dvou fázích. Trénovalo se odpoledne i dopoledne. Ráno kolem sedmé byla snídaně a v osm hodin už byli hráči na place. Každá dopolední jednotka trvala vždy dvě hodiny a po ní ještě následovalo zhruba půlhodinové vyplavání únavy. Potom nechyběla relaxační fáze, kdy každý z hráčů odpočíval, jak uznal sám za vhodné. Od pěti hodin odpoledne pak Jihočeši sváděli na místních betonových kurtech tenisová klání. "Mysleli jsme, že to vždycky skončí tak za hodinu a půl a ono se to občas protáhlo až do osmi. Na tamních betonových kurtech jsem prožíval těžké chvíle i já. Říkal jsem si, jak na tom můžou na U.S. Open hrát. Ještě dneska mě všechno bolí," smál se Jan Tlačil.

Příprava českobudějovických hokejistů se zatím obešla bez nějakého zranění. Dvojice rekonvalescentů Hřebejk - Macháček se stále připravuje samostatně a ze společné letní přípravy s týmem už toho asi moc nestihne. Další hráč, který se ještě nezapojil do tréninku, je Vladimír Sičák. Má problémy se šlachami na rukou a obě dvě horní končetiny má fixované. "To je pak těžké začít trénovat," připomněl Jan Tlačil. Jinak žádná další zranění kádr nepostihla. "V Turecku je přeci jen to bakteriologické pozadí trochu jinde než tady u nás v Evropě, takže jsme měli u hráčů nějaké zdravotní problémy, ale snad to borci zvládnou a všechno bude v pohodě," dodal ještě Jan Tlačil.

Ve zbylých několika týdnech suché přípravy na hráče žádná překvapení čekat nebudou. To, co zbývá, se musí odmakat a žádné úlevy tolerovány nebudou. "Samozřejmě tu přípravu musíme dotáhnout do konce a doufáme, že nám bude přát i počasí. Pojedeme podle systému, který máme zažitý," zmínil se Tlačil. Vzápětí dodal, že soustředění v Turecku by pro hráče mělo být psychickou vzpruhou do zbytku letních galejí, které hokejisté tak nemají v lásce. "Musím ale říct, že všichni do jednoho už se těšíme na led," řekl na závěr Jan Tlačil.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....