Banes Motor České Budějovice
03.06.2008, Tomáš Zetek

Ondřej Veselý: Zůstal jsem i kvůli trenérovi

P r a h a - Vypadnutí v semifinále play off. Smutek ze zbytečně zmařené šance na velký úspěch. Pozvánka do reprezentace a neúspěšný boj o poslední místečka do širšího kádru pro mistrovství světa. Krátká dovolená a zase start nové sezony. Letní dril. Volno? "Necelé tři týdny. Je to málo, ale co se dá dělat," směje se Ondřej Veselý. Společně se svými kolegy z týmu čeká na ruzyňském letišti na odbavení. Je úterní poledne a mužstvo HC MOUNTFIELD cestuje na týdenní soustředění do Turecka.

Po semifinálovém vyřazení jste měl napilno. Užil jste si vůbec volno?
Máte pravdu, že toho bylo letos dost. Měl jsem po sezoně necelé tři týdny volno.

Stačilo to?
Nestačilo, ale co se dá dělat. Přál bych si víc volna, ale než jsem si stačil trochu odpočinout, začala letní příprava.

Nejste naštvaný?
Ne, proč?

Sám říkáte, že jste si po náročné sezoně ani neodpočinul...
Ale takhle to zase nemyslím. Příprava je velice důležitá část sezony a podle toho musí každý k letnímu období přistupovat. Dostal jsem část prvního týdne volno a se připojil k mužstvu.

Je příprava pod koučem Ernestem Bokrošem hodně odlišná od té trenéra Jandače?
Každý trenér má své zvyklosti a podle nich řídí přípravu. Je tam určitě pár odlišných věcí. Letos hodně chodíme do Igy centra, kde jsou dobré podmínky. Často máme posilovnu a dvakrát týdně spinning.

Tak to nakonec moc zábavy není, ne?
Ale jo. Do přípravy je zařazen tenis, který jsme dřív tolik nehrávali. Hodně jezdíme na kolečkových bruslích.

V Budvar Aréně se tím pádem moc nezdržujete. Je to tak?
Dá se to tak říct. Z tohoto důvodu to máme pestré, ale rozhodně ne volnější. Makáme hodně, ale jde o to, že se pohybujeme v jiných prostorách, než jsme zvyklí. Z celkového principu bude trénování stejné, protože máme zátěž dostatečnou.

Nový trenér Bokroš vás vedl ve Zlíně. Pociťujete výhodu, že přišel kouč, který vás zná?
Neřekl bych výhodu, ale je dobré, že se trochu známe. Víme, co od sebe očekávat. Pro mě se ale nic nezměnilo. Mám pořád stejnou pozici, jako jsem měl.

Máte pocit většího tlaku na svou osobu?
Na sebe tlak necítím, ale celkově ano. Chtěli bychom dojít dál, než v předchozích sezonách. Uvědomujeme si všichni moc dobře, že máme výborné mužstvo a můžeme konečně dosáhnout na to, po čem toužíme.

Už mluvíte zase jako dřív, ale v závěru sezony nebylo vůbec jisté, zda na jihu Čech zůstanete...
Nechávám si většinou rozhodnutí až na úplný konec sezony. Pak to teprve řeším. Hodně jsem uvažoval o návratu do Zlína, ale nakonec jsem se rozhodl zůstat v Budějovicích.

Proč?
Svou roli sehrálo víc faktorů. Jeden z nich byl právě nový trenér, kterého znám ze Zlína. V konečném rozhodování mě hodně ovlivnilo to, jaké jsou v Budějovicích podmínky. Klub pracuje na vysoké úrovni a je tu dobré hokejové zázemí.

Co říkáte na to, že kouč Bokroš byl ve spekulacích fanoušků po odchodu kouče Jandač nejméně vítanou variantou?
Toho jsem si ani nijak zvlášť nevšiml. Jsou to ale snad jen první náznaky fanoušků a nakonec budou říkat něco jiného. Pamatuju si, že i ve Zlíně se ze začátku říkalo, že hodně brání, ale pak si jej lidé oblíbili. Přinesl klubu úspěch v podobě titulu. Pak ho začali fanoušci hodně uznávat.

Takže "husté" atmosféry v Budvar Aréně se nebojíte?
Těžko říct, jak to bude tady vypadat, ale za všechno budou mluvit výsledky.

Nyní máte před sebou týden v Turecku. Už víte, jak budete trávit soustředění na jihu Evropy?
Ještě přesně nevíme, na co bude akce zaměřena, ale určitě budeme mít na programu hlavně regeneraci. V tom horku, co tam je, se toho moc odtrénovat nedá.

Takže příjemná dovolená?
To zase ne. Jen bude rozdíl v tom, že tréninky budou ráno a večer budeme mít nějaké sporty. Přes den to bude hodně zaměřené na tu regeneraci.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....