Banes Motor České Budějovice
30.04.2002, David Schlegel

Filip Turek podepsal na dva roky

V poslední dubnový den dotáhlo vedení Českých Budějovic příchod velké posily. Na jih Čech míří ze švédského AIK Stockholm českobudějovický odchovanec Filip Turek, který s klubem podepsal dvouletou smlouvu. "Tím jsme splnili slib, který jsme fanouškům po skončení sezóny dali. Chtěli jsme přivést dva obránce a jednoho středního útočníka," uvedl k podpisu smlouvy generální manažer Jaroslav Pařízek.
Původně měla být dohoda s Filipem Turkem uzavřená již v pondělí, ale nakonec se obě strany domluvily na tom, že se setkají až okolo úterního poledne. "Domluvili jsme se prakticky již v pondělí, ale mám takové pravidlo, že informace zveřejňuji teprve, když je smlouva podepsaná," vysvětlil generální manažer. O českobudějovického útočníka, jehož AIK Stockholm sestoupil z nejvyší švédské soutěže, byla celá řada dalších zájemců, hovořilo se také o zájmu pražské Sparty. Nakonec se českobudějovického hokejistu podařilo udržet doma. "Nabídli jsme Turkovi ty nejlepší podmínky, jaké jsme si mohli dovolit," řekl Jaroslav Pařízek.

"Dohodli jsme se na dvouletém kontraktu. O Filipa projevila zájem Sparta. Její nabídka byla zřejmě o něco vyšší než naše," uvažuje J. Pařízek a vyslovuje svůj názor, proč se Filip Turek rozhodl pro jihočeský klub: "Nejspíš rozhodl patriotismus a fakt, že je tady Filip doma. Všechny nabídky si důkladně rozmýšlel a nakonec se rozhodl pro tu naší," mne si ruce manažer budějovického týmu. Vzhledem k angažování 30-tiletého odchovance budějovického hokeje se ukazuje otázka kontraktu s Petrem Kořínkem lichou. "Na 99 procent u nás v příštím roce Petr hrát nebude," upřesňuje lodivod budějovických hokejistů situaci okolo možného jihočeského působení charismatického středního útočníka, jehož si budějovické publikum oblíbilo.

V poslední době se v denním tisku hodně diskutuje o možném odchodu Jiřího Novotného, kterého loni draftovalo v 1. kole Bufallo a možná mu již letos nabídne smlouvu. "Je možné, že se tak opravdu stane. Zatím však nemám žádné konkrétní informace a nemá cenu o tom spekulovat," vyjádřil se Pařízek.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....