Banes Motor České Budějovice
24.04.2002, David Lukeš

J. Pařízek: Čekáme na Filipovo rozhodnutí

Úplnému propuknutí okurkové sezóny v HC ČB chybí poslední krok. Do mozaiky zvané kádr A-týmu chybí zasadit dílek se jménem střední útočník a není žádným tajemstvím, že vedení HC ČB podniká všechny kroky k tomu, aby se jím stal Filip Turek. "Filip dostal vylepšenou nabídku, měl by se vyjádřit do pondělí," přibližuje situaci okolo angažování budějovického odchovance generální manažer HC ČB ing. Jaroslav Pařízek.
Výši nabídky kontraktu pochopitelně odmítl sdělit, popsal však průběh jednání. "Filip tu dneska byl. Má na stole nabídku, asi hodinu jsme o ní jednali." O Turka však není zájem pouze na jihu Čech, svoje sympatie k 30-letému střednímu útočníkovi projevily i Sparta a Karlovy Vary. J. Pařízek však věří, že se nakonec tvořivý centr rozhodne ve prospěch budějovického kolektivu. "Není rozhodnutý, nejpozdější termín, kdy by měl sdělit, jak se rozhodl, jsme si stanovili na pondělí. Myslím, že jsme mu připravili vysokou nabídku a že jsme schopni konkurovat dalším klubům. Nyní je to pouze na Filipovi."

Filip Turek by se tak připojil k týmu, který již nabírá tréninkové dávky v rámci jarní přípravy. Ta se podle Pařízkových slov skládá ze dvou částí: "První fáze, která je plánovaná od 15.4. do 19.5., je zaměřená na vytrvalost a sílu, druhá fáze mezi 27.5. a 26.6. již na dynamiku, rychlost, výbušnost... Mezi oběma díly přípravy budou mít hráči dovolenou, která je čeká i po 26.6. až do poloviny července, kdy bychom již měli naskočit na led," přibližuje J. Pařízek nejbližší program svých oveček, s tím, že od 16. 6. hráče čeká finální část přípravy, jíž bude soustředění na Štrbském Plese.

Když už jsme u toho skákání na led, jaká je situace okolo rekonstrukce stadionu? "Na 30. dubna jsme pozváni na radu města, kde by se mělo řešit dokončení rekonstrukce stadionu a možnosti našich dalších požadavků. Chceme, aby na stadionu proběhly některé úpravy - rádi bychom obrazovku, nějaké světelné efekty, další V. I. P. boxy...," popisuje vize vrcholných představitelů klubu generální manažer, který si však vzdušné zámky nestaví a je si plně vědom toho, že veškeré další vymoženosti budou záležet na finančních možnostech investora stavby a vlastníka haly, městě České Budějovice. "Nechci předbíhat, jsme pozvaní, uvidíme."

Vzrušení určitě vyvolala zpráva, že se budějovický klub zajímá o kanonýra zlínských beranů a člena reprezentačního výběru Petra Lešku. Pařízek přiznává, že takového hráče by v kádru bral, na druhou stranu však kategoricky popírá vyvíjení aktivit, jež by měly vést k získání tohoto valašského klenotu. "Leška chce zůstat ve Zlíně. Nevím, jak se zmíněné spekulace do Sportu dostaly, s nikým jsem o tom nemluvil. Informoval jsem se pouze, bez jakéhokoli konkrétního úmyslu, na ekonomickou náročnost Leškova kontraktu u jeho agenta a myslím, že to pro Budějovice není řešitelný transfer," vyvrací Jaroslav Pařízek veškeré spekulace a dodává, že pro něho je prioritou dotáhnout do konce transfer Filipa Turka.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....