Banes Motor České Budějovice
07.12.2007, Miroslav Mayer

Šestá třída - pomalejší rozjezd

Č. B u d ě j o v i c e - letošní šestá třída se potýká s problémy. Jedním z nich je i málo hráčů.

Žáci 6. třídy skončili na čtvrtém místě a to bylo po špatném začátku určitě příjemné překvapení. Dosavadní průběh sezony hodnotí trenér Formánek.

Jak jste viděl možnosti týmu před začátkem sezony?
Mužstvo nebylo před začátkem sezony v dobrém stavu. U této třídy se negativně projevilo srovnávání ročníků. Kluci, kteří hráli loni krajskou soutěž 4. tříd neměli návyky potřebné pro kvalitativně vyšší soutěž 6. tříd, protože v krajské soutěži se hraje jiným způsobem. Dalším problémem je, že nemáme dostatečně široký kádr, protože tento ročník je populačně slabší. Pokud jsme všichni je nás na tréninku 14 a to je málo. Navíc máme v kádru i 3 kluky ze Soběslavi. Cílem byl postup do dalších bojů do lepší skupiny.

Jak jste byl spokojen s výkony během první části sezóny?
Začátek soutěže se nám nepovedl, ale později jsme kádr posílili o Pýchu a Vopelka tito kluci zvedly naši hru. Takže jsem spokojen hlavně s postupem.

Na co se hodláte zaměřit v další části sezony?
Chtěli bychom hrát takový typický budějcký tempo hokej, všichni útočí a všichni brání, protože to je dneska moderní hokej. Samozřejmě musíme dále pracovat na bruslení a herních dovednostech jednotlivce. Velké mezery máme také v obranných činnostech. Práce je prostě hodně.

Jaké umístění je vaším cílem pro nadstavbovou část sezóny?
Ambice do dalších bojů nemáme velké. Cílem je, aby si zahráli všichni, aby se „ohráli“, aby si uvědomili, že hrají vyšší soutěž, aby si to prostě srovnali v hlavě, že tento styl hokeje je bude čekat i do dalších let.

Koho byste chtěl za dosavadní část sezony pochválit?
Křikava, Jáchym, Smejkal, to jsou opravdu tahouni v tréninku. Hodně se snaží i kluci ze Soběslavi, ale je zatím vidět, že byli zvyklí na jiný styl trénování.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....