Banes Motor České Budějovice
27.01.2002, David Schlegel

Bartoš porazil Hudáčka

Vladimír Hudáček v dresu Východu a Peter Bartoš v dresu Západu nastoupili do nedělního utkání hvězd. Poprvé v historii tak fanoušci Českých Budějovic neměli jasno, kterému týmu fandit.
Slušně zaplněná hala a diváci u televizních obrazovek viděli slabý hokej bez nasazení a dokonce s minimem nápadů. Peter Bartoš sice v zápase branku nedal, ale dostal se do první velké šance Západu. Daniel Branda ho vysunul do samostatného nájezdu, Bartoš těsně před Trvajem zvedl puk, ale vítkovický gólman ho našel ve své lapačce. O krátké interview s Bartošem se poté pokusil televizní komentátor Michal Dusík. Vicemistr světa mu však mnoho neřekl. "Nájezdy střílím prostě situace," zněla asi nejvýznamnější informace z minirozhovoru. V polovině zápasu se vystřídal Adama Svobodu v brance Vladimír Hudáček. "Zkusím všechny šance ustát. Budu si dávat pozor na všechno. Hlavně abych se nezranil," říkal v miniinterview televizním divákům. Opravdu svá namožená třísla šetřil a na led příliš nechodil. I tak hned po nástupu na led vychytal nájezd Viktoru Ujčíkovi, jemuž zkazil radost v zápase několikrát. Nakonec inkasoval šest branek a mohla ho snad mrzet rozhodující Němčického trefa v prodloužení. Západ tak zvítězil 12:11 a oplatil Východu loňskou porážku v prodloužení z Karlových Varů. Výborným výkonem se blýskl v týmu Západu bývalý českobudějovický brankář Petr Bříza, za tým Východu zase nastoupil obránce Karel Soudek, po jehož minele vstřelil Branda desátý gól Západu.

Vladimír Hudáček zvítězil mezi brankáři v rychlopalbě. Inkasoval jediný gól od Jiřího Zelenky, druhý střelec Otakar Janecký byl pro něj příjemným soustem, neboť jeho střely postrádaly razanci. Trvaj dostal dva góly od Ujčíka a jeden od Lubiny. Adama Svobodu překonali jednou Marušák i Uram a dva góly dostal i Bříza.

Z kvalifikace soutěže štafeta nájezdů postoupil Hudáček přes Trvaje až na "kámen, nůžky, papír", ale nakonec mu dal přednost. Regule to dovolovaly, neboť on i Trvaj byli v kvalifikaci stejně úspěšní. Trvaj pak inkasoval od Řezníčka i Ujčíka a podlehl v soutěži pardubickému Adamu Svobodovi.

V soutěži o nejrychlejšího bruslaře extraligy porazil ve čtvrtfinále rychlík Peter Bartoš díky mocnému finiši závěrečným zkluzem Jaroslava Hlinku. V semifinále proti Korhoňovi mu však k vítězství nepomohl ani vpád po hlavě do cíle.

V Utkání internacionálů porazil Západ Východ 9:8. Soutěž o nejtvrdší střelu se kvůli poruše měřícího přístroje neuskutečnila.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....