Banes Motor České Budějovice
26.01.2002, David Lukeš

Ruda Suchánek slaví čtyřicátiny!

Po Jaroslavu Pouzarovi, který v úterý oslavil padesátiny, se významného životního jubilea dožívá další legenda budějovického hokeje - obránci HC ČB Rudolfu Suchánkovi je v neděli 40 let!
Dnešní dvaadvacátník teprve přicházel na svět, když Rudolf Suchánek poprvé naskočil do nejvyšší domácí soutěže v dresu Motoru ČB. Během svojí dlouhé kariéry mnoha kluby neprošel. Vojnu strávil ve VTJ Mělník a béčku jihlavské Dukly, v živé paměti máme krátké hráčské intermezzo v dresu Vajgaru Jindřichův Hradec, odkud se vrátil zpátky do HC ČB. V naší nejvyšší soutěži během 16 sezon nastoupil k 781 zápasům (včetně toho pátečního), v nichž zaznamenal 76 branek.

K mezirodnímu hokeji přičichl v sezonách 1990-91 a 1991-92, kdy působil v italské Val Gardeně a Glödenu. Především však během 43 startů v dresu se lvíčkem na prsou, kde zaznamenal 3 branky. V roce 1988 se účastnil Olympijských her v Calgary.

Významným mezníkem v jeho hráčské kariéře se mohl stát rok 1984. "Calgary, 241. místo," vyhrkne, jako by to bylo včera. Řeč je o jeho umístění na draftu, kdy si ho vybral právě kanadský klub. "Je jasné, že je to trochu líto, ale tenkrát byla jiná doba. Ale to už je dávno," mávne rukou pohodový hráč, kterému je někdy až neprávem přisuzována role ranaře.

40 let - to je na hokejistu poměrně požehnaný věk. Jak se tedy cítí po fyzické stránce? "Fyzicky jsem na tom myslím dobře, horší je to s psychikou," čímž má na mysli nepříliš vydařenou sezonu našeho týmu, který se musí doma potýkat s nezvyklým prostředím rozestavěné haly.

Věřme však, že s novým stadionem přijde herní renesance a my budeme moci nadále obdivovat hru nejzkušenějšího beka v lize. Rudof Suchánek má totiž podepsaný kontrakt na další sezonu. Všechno nejlepší, Rudolfe!
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....