Banes Motor České Budějovice
25.01.2002, David Lukeš

J. Novotný: Radost z prvního hattricku zkalena prohrou

Na budějovickém stadionu opět zavládl smutek. Po předchozích na body bohatých zápasech opět přišla domácí porážka. Se Slavií jsme sahali minimálně po bodu, ale zbytečná chyba obrany v závěru znamená export bodů do Prahy. K úspěchu týmu nevedl ani životní výkon Jirky Novotného, který zaznamenal první hattrick kariéry.
Ten vycházel ze šaten mezi prvními. Do řeči mu přesto nebylo. "Nijak to slavit nebudu. Vstřelil jsem tři branky, ale stejně jsem zklamaný." Petr Sailer se taky nadšeně netvářil, situaci svého týmu však černě nevidí: "Nemyslím, že by to s námi bylo zlé, na Litvínov máme pořád šest bodů." Proč přišla osudová chyba v závěru? "Mančaft moc chce, z toho chyby pramení. Bohužel nám nepomůžou diváci, v naší hale je největší ticho v republice," posteskl si.

Nejzkušenější budějovický hráč Rudolf Suchánek se zlobil především na nedisciplinovanost týmu. "Není možné, abysme měli tolik vyloučených hráčů." K průběhu zápasu neřekl nic překvapivého: "Jako se Spartou," povzdechl si. Peter Bartoš si postěžoval na smůlu. "Letos je to fakt hrůza, jako by nám to někdo nepřál..."

Svojí nespokojenost nijak neskrýval na pozápasové tiskové konferenci manažer HC ČB ing. Jaroslav Pařízek: Jsem nespokojen s naprostou nedisciplinovaností hráčů, ať rozhodčí píská jakkoliv. V posledních třech utkáních jsme inkasovali v závěru gól a to si nemůžeme dovolit. Nad vodou nás drží výkony mladých hráčů." Trenér Jaroslav Jágr pak připomenul již známou nepříjemnost. "V dalších 4 utkáních bude chybět Laco Čierny, který odjíždí na OH."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....