Banes Motor České Budějovice
25.01.2002, David Lukeš

Jaroslav Jágr: Chceme dnes bodovat!

HC České Budějovice v minulých zápasech zahrál jako živou vodou politý, dnes přijede nově nabytou formu prověřit nepříjemný soupeř - pražská Slavia. "Chceme dnes bodovat," vzkazuje fanouškům trenér jihočechů Jaroslav Jágr.
Sešívaní již tradičně patří k týmům, na které naši hokejisté nedovedou zahrát. Mezi priority slávistů patří důsledná obrana často s pěti hráči na modré čáře v řadě a výborný pohyb ve středním pásmu. Jistotu mají pražané i v brance. Ladislava Blažka nahradil talentovaný Roman Málek, jistěný ze střídačce dalším mladíkem Lukášem Hronkem. Letos jsme se Slavií sehráli tři utkání, všechny prohráli, když jediný bod putoval na jih zásluhou prodloužení v posledním zápase. Skóre 6:10 (3:5, 1:2, 2:3pp) však nasvědčuje tomu, že se vždy jednalo o vyrovnané duely.

Sílu dnešního soupeře si plně uvědomuje lodivod domácích, jenž k úvodním slovům dodává: "Bude to pro nás velice těžké, se Slavií nemáme v této sezóně dobrou bilanci. Kádr po loňsku nedoznal velkých změn, kromě trejdu Alinče za Steinera a posílení mužstva o Míku a Beránka. Na papíře je Slavie silným soupeřem." Trápí ho zdravotní stav hráčů, přesto své svěřence přes palubu nehází: "Naše mužstvo je připraveno podat co nejlepší výkon, i když někteří hráči nejsou 100% zdrávi, chtějí nastoupit a týmu pomoci." Chybět tak budou pouze František Mrázek s otřesem mozku a Jirka Brož, jenž doléčuje zraněný kotník.

Urputná bitva zřejmě příliš pohlednosti na led nepustí, ale naši hokejisté si za obrovskou vůli a úsilí, jimiž vybojovali důležité body v posledních zápasech, určitě zaslouží v dnešním duelu povzbudit. Utkání začíná v 17:30 a slavnostní ráz mu dodá předzápasové blahopřání ke čtyřicetinám Rudolfa Suchánka, které oslaví v neděli!

Sestava Slavie: Málek (Hronek) - Kadlec, Hejda, Jan Novák, Snopek, Chatrnuch, Filip Štefanka, Pojkar, Martínek - Míka, Beránek, Hübl, Ujčík, Štraub, Tomica, Branda, Steiner, Sup, Matějovský, Klobouček, Makalouš.
Slavii vedou trenéři Růžička a Weissmann.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....