Banes Motor České Budějovice
22.01.2002, David Lukeš

Jaroslav Jágr: Dnes večer to bude řežba

Povzbuzeni nedělním vítězstvím nad Pardubicemi jedou dnes naši hokejisté bojovat na sever Čech do Litvínova o další důležité body. V poslední době je každý zápas pro HC ČB důležitý, tento však bude superdůležitý!!!
Dnes večer se rozhodne, zda se náš tým (snad již definitivně) vzdálí od hrozby bojů o nelichotivé postavení černého Petra anebo se poslednímu místu opět přiblíží. Na Litvínov totiž máme k dobru pouhých šest bodů, na stále číhající Kladno, jež dnes hostí Třinec, bodů deset. To při tříbodovém systému není mnoho...

Severočeši jsou letos hodně nevyzpytatelní. Překvapivá vítězství střídají s ještě překvapivějšími porážkami. Nicméně v souvislosti s budějovickým týmem platí to první, Litvínov jsme letos ještě neporazili, porážky 1:3 (ještě v Táboře) a 2:4 remíza 2:2 z posledního vzájemného duelu v Budějovicích rozhodně nevyvážila.

Pestrobarevností výkonů našeho dnešního soupeře je si dobře vědom i trenér HC ČB Jaroslav Jágr: "V Litvínově bychom rádi bodovali i když víme, že v mužstvu Litvínova došlo k velkým změnám - k výměně trenéra a příchodu několika hráčů s velkými zkušenostmi. Mužstvo Litvínova je dost nečitelné, my se však musíme soustředit hlavně na praktikování dobré defenzívy a přečíslování soupeře ze středního pásma. Každopádně dnes večer to bude řežba."

Zlí jazykové tvrdí že výkon Litvínova stojí na tom, jak dobře se na zápas vyspala hlavní opora Severočechů Petr Klíma, s 24 brankami druhý nejlepší střelec extraligy. Něco na tom možná bude, Litvínov na nás letos získal sedm bodů, k čemuž potřeboval vstřelit devět branek a Klíma se na tom podílel hned čtyřmi góly!

Do zápasu nenaskočí rekonvalescenti Jirka Brož, Milan Nedoma a nově i bohužel František Mrázek, jenž si kvůli novému otřesu mozku nezahraje podle posledních informací minimálně měsíc. Utkání začíná v 17:30, držte tedy palce!
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....