Banes Motor České Budějovice
21.01.2002, David Schlegel

František Mrázek leží po brutálním zákroku v nemocnici

Českobudějovický útočník František Mrázek leží po brutálním zákroku pardubického Stanislava Procházky na jednotce intenzivní péče v městské nemocnici. "Je při vědomí a komunikuje s okolím, ale podle odhadů bude chybět svému týmu nejméně tři týdny, řekl pro ČTK generální manažer Jaroslav Pařízek.
Mrázek bude již snad zítra propuštěn do domácího ošetřování, ale prodělal těžký otřes mozku a má rovněž pohmožděnou páteř. Ošklivý zákrok spáchal ve 3. minutě závěrečné třetiny pardubický útočník Stanislav Procházka. Za zády rozhodčího najel loktem do Mrázka a toho odnesli na nosítkách. Sám hráč se odmítl k faulu jakkoliv vyjádřit a pouze pardubický trenér Paleček prozradil, že se prý o podobný zákrok na něj předtím pokusil sám Mrázek.

Stanislav Procházka byl potrestán disciplinární komisí zákazem startu v sedmi extraligových utkáních. Generální manažer Jaroslav Pařízek se navíc rozhodl vetovat nasazování rozhodčího Dvořáka na zápasy Českých Budějovic kvůli jeho špatnému rozhodování. "Každé extraligové mužstvo si může vybrat jednoho rozhodčího, které jejich zápasy už pískat nebude. A my nechceme pana Dvořáka," vysvětlil Pařízek.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....