Banes Motor České Budějovice
11.01.2002, David Lukeš

CEB-PLZ 0:3: Trápení pokračuje

Našim hokejistům se ani tentokrát nepodařilo na domácím ledě zvítězit. Přes snahu a nasazení nedokázali překonat vynikajícího Bartu, hosté dvěma údery na konci druhé třetiny rozhodli.
Zápas dvou tradičních rivalů rozhodně divoce nezačal. Rozhodčí Bolina sice hned v úvodu vyloučil po jednom hráči na obou stranách, avšak ani jeden tým nedokázal svoji krátkou početní výhodu zúročit. V první třetině se oba celky snažily především dobře bránit, zatímco domácí si vytvořili mírný tlak, Plzeňané vyráželi do brejků. V 6. minutě nebezpečně střílel Nedoma, v 10. prověřil Bartovu pozornost Vondrka ranou z kruhu. Druhá část úvodního dějství přece jen přinesla více vzruchu, za zmínku stála šance juniorů Vondrky a Novotného. Na druhé straně v 15. minutě nebezpečně pálil agilní Duda. Těsně před sirénou se před Bartu dostal i Bartoš, ale ani on nedokázal zakončit.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí, sám se před brankou ocitnul Michálek, nemířil však přesně. O chvíli později ještě zahrozil Štrba při vlastním oslabení, ale otěže utkání začali přebírat hosté. Začali ovládat střední pásmo a k výborné defenzívě přidali i větší nasazení v útoku. Nebezpečně střílel Duda, do šance se tlačil i Brabenec. Pak se dostali ke slovu na chvíli i domácí - protrhnout střeleckou smůlu se snažili Sailer, Mrázek a Jindra, ale ani tentokrát nestálo štěstí při našich hokejistech. Ve 32. minutě na druhé straně ještě bez úspěchu zahrozil Brabenec, o čtyři minuty později již však Mařík musel lovit kotouč ze sítě. Po rychlé akci první plzeňské formace se z branky radoval Krátoška. O minutu později přišel zřejmě zlomový moment celého utkání. Nedoma nezakončil nájezd dvou na jednoho s Bartošem, aby na druhé straně trefil do černého Brabenec.

Závěrečnou část sice začali náporem díky přesilovce domácí, brzy se však o slovo přihlásili v pohodě hrající hosté. Před Maříka se v rychlém sledu dostali Volák a Duda, budějovický strážce svatyně však jejich střely vytlačil mimo branku. Lépe si vedl v 47. minutě Josef Straka, který dokázal zužitkovat přesnou Voskárovu přihrávku zpoza branky. Od tohoto momentu se Jihočeši začali tlačit do plzeňského obranného pásma, napadali místy i ve třech, čehož hosté využívali k rychlým brejkům. Mařík se však proti oběma Strakům vyznamenal, stejně si poradil i s Dudovo jedovatou střelou z úhlu. Našim hokejistům pak ke zvratu v utkání nepomohly ani šance Roba a Bartoše.
Ohlasy po zápasu
Richard Farda (trenér Plzně):

" Já jsem spokojen nejen s výsledkem, ale i s předvedenou hrou. Dokázali jsme dobře bránit i pokrýt střední pásmo. Zkušené zraněné hráče výborně nahradili mladí.

Jaroslav Jágr (trenér HC ČB):

"V 1. třetině jsme si vytvořili tlak, ale na gól se hodně nadřeme. Naopak lacino inkasujeme. Doufám, že to zlomíme co nejdříve. Jinak bych ještě jednou zdůraznil, že naším cílem rozhodně není do play-off nepostoupit, jak se objevilo po zápase ve Vsetíně v deníku Sport.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....