Banes Motor České Budějovice
31.12.2004, František Oběktdivný, Tomáš Kučera

Jarome Iginla posledním esem Jihočechů!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Tak je to tady! Věc, o které si šeptali vrabci po střechách jihočeské metropole, se potvrdila a HC České Budějovice získal do svých řad hvězdu z nejzářivějších - Jarome Iginlu. "Nechtěli jsme tuto informaci vypouštět, dokud nebude vše hotovo, ale Iginla přiletí už 2. ledna a letenky z Calgary do Székeszféherváru a odtud do Prahy jsou už zakoupeny," potvrdil exkluzivně pro hokejcb.cz generální manažer František Joun. Olympijský šampion, vítěz Světového poháru a mistr světa. Lepší vizitku mohl mít jedině, kdyby vyhrál se svým týmem loni Stanley Cup.
Podobně jako v případě Andrewa Ference je na pozadí příchodu Iginly jméno Romana Turka. "Roman Iginlu kontaktoval a ten se zájmu našeho klubu nebránil, má zde totiž i obchodní zájmy," odkryl nečekané souvislosti František Joun. Jarome Iginla totiž hodlá rozšířit své obchodní aktivity do Evropy a jeho firma Iginlator otevírá první obchod v České Republice. Podle internetové stránky www.iginlator.com se zabývá prodejem erotického zboží pro plyšová zvířata. O Iginlu projevil zájem už předtím trenér Josef Jandač. "Samozřejmě, Iginla je hráč té nejvyšší třídy, takže jsem se Romana Turka ptal, zda by bylo možné uskutečnit jeho příchod," svěřil se trenér. Kámenem úrazu byla ale výše pojistky. I tento problém se ale podařilo vyřešit ke spokojenosti všech. "Sehnali jsme pro něj osobního sponzora, který pokryje veškeré náklady spojené s pojistkou. Jedná se o firmu Nekr & Dem spol. s.r.o." Její jednatel pan Škromaňonec se ale odmítl vyjádřit k pohnutkám, které ho ke vstřícnému kroku vedly. Údajně je na cestě do zahraničí a veškeré záležitostí řeší jeho zástupce na adrese, kde ale podle informací deníku Blesk sídlí domov pro přestárlé a zubožené. "Já sám jsem s panem Škromaňoncem jednal, dostal jsem od něj tričko Harvard a záruky v podobě smlouvy o smlouvě možná budoucí, takže se nebojím, že by nakonec nezaplatil," sděluje svůj postoj k věci generální manažer. "A i kdyby, máme záložní plán. Prezident David má známou v Army shopu a už koupil dvě kukly a atrapu pistole, takže se skutečně není čeho bát," uklidňuje Joun.

Fanoušci se tak mají na co těšit. Iginla by teoreticky mohl nastoupit už v prvním domácím utkání v novém roce proti Kadani, 8. ledna. Zda ho trenér Jandač postaví, to ještě není rozhodnuto. "S Jaromem jsem hovořil telefonicky, když mi ho dal k uchu Roman Turek po vyřízení formalit. Bohužel, Jarome je po otci Nigerijec a rozhodl se, že tuto řeč zpopularizuje i v Evropě, takže jsem mu nerozumněl ani pozdrav. Věřím ale, že s Kadaní nastoupí, protože se Kadaňských strašně bojíme, nespím z jejich forvardů už od listopadu a fotkou jejich brankáře mě manželka straší," uzavřel trenér Jandač prognózy pro první utkání. Nastoupí už Jarome Iginla? Nechme se překvapit...

Pokud jste dočetli až sem a stále nepochybujete o pravdivosti článku, dejte si pořádného silvestrovského panáka a vězte, že tento článek má jen přispět k dobré náladě v tento veselý den. Panu Iginlovi, jakož i ostatním zainteresovaným v tomto nadsazeném článku, přejeme všechno nej v novém roce, stejně tak i všem fandům HC České Budějovice.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....