Banes Motor České Budějovice
28.12.2004, Antonín Vansa

Shrnutí roku 2004 v HC České Budějovice

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Kalendářní rok 2004 je pomalu za námi. Pro českobudějovický hokej bude navždy zapsán, jako jeden z nejtragičtějších ve své historii. Nejlepší jihočeský celek po dlouhých jedenácti letech skončil poslední v tabulce nejvyšší soutěže a v březnové baráži s Duklou Jihlava stvrdil svůj sestup do první ligy.
Neděle 4. ledna
V prvním zápase po Novém roce doma českobudějovičtí hokejisté vítají Chemopetrol Litvínov. Především díky zlepšenému výkonu ve třetí třetině vyhrávají těsně 4:3. Ztráta na předposlední místo se však ztenčila jen o jediný bod.

Úterý 6. ledna
Českobudějovičtí hráči pokračují ve svém vítězném tažení. Na ledě vedoucích Pardubic senzačně vítězí díky brance Fadrného v nastaveném čase.

Úterý 6. ledna
Na jih Čech míří běloruský brankář Andrej Mezin. Zatímco České Budějovice válčí o body v Pardubicích, vítají na ruzyňském letišti zkušeného brankáře manažer Jaroslav Pařízek a vedoucí mužstva Vladimír Plánička.

Středa 7. ledna
Mezin poprvé trénuje s českobudějovickým týmem. Účast běloruského hrdiny ze Salt Lake City přitáhne do jihočeské metropole snad všechna česká média. Sám brankář svůj příchod na led nechtěl uspěchat. „V pátek bych ještě nerad chytal,“ říkal.

Pátek 9. ledna
Před vzájemným zápasem dělí Liberec a České Budějovice od sebe devět bodů. Zápas však vyrovnaný určitě není. Liberec rychle vede 2:0 a proti svým plánům musí do branky za nejistého Cháberu naskočit Mezin. Přesto nezabrání porážce 1:4.

Neděle 11. ledna
Po dlouhých čtyřech letech bodují České Budějovice na domácím ledě proti Slavii Praha naplno. Na výhře se podílí především vynikající Mezin, který vychytává čisté konto.

Čtvrtek 15. ledna
Do Českých Budějovic se vrací útočník František Mrázek. Pardubice, kde odehrál téměř celou sezonu 2003/04 za něj odmítly českobudějovickému klubu zaplatit tabulkovou cenu 1,2 milionu korun.

Pátek 16. ledna
Výhru nad úřadujícím mistrem české extraligy potvrzují Českobudějovičtí i v následujícím kole. Před slušně zaplněnou Budvar arénou podruhé v sezoně porážejí Hamé Zlín. Ztráta na předposlední příčku, která by znamenala únik z barážových bod, se smrskává už jen na sedm bodů.

Neděle 18. ledna
Jihočeši nezvládají další zápas na ledě soupeře. Ve 41. kole prohrávají na ledě Vítkovic jasně o čtyři branky.

Úterý 20. ledna
Jeden z klíčových zápasů sezony. Třináctá Plzeň celý zápas v Budvar aréně prohrává o dvě branky, ale v posledních deseti minutách předvede neuvěřitelné vzepětí a Dušan Andrašovský dvěma brankami vyrovnává. Domácí se po zápase nemohou zbavit pocitu křivdy za vyloučení Jakeše, které dvě minuty před koncem potrestal vyrovnávací trefou Andrašovský.

Úterý 27. ledna
Zdá se, že účast jihočeského mužstva v baráži o zachování extraligové příslušnosti je stvrzena. České Budějovice prohrávají na Spartě jasně 1:4.

Pátek 30. ledna
Boj o zachování teoretické naděje se českobudějovickým hokejistům zdařil. Na domácím ledě přejeli Karlovy Vary díky dvěma brankám Bartoše 4:1. Ztráta na předposlední příčku je už zase jen devět bodů.

Neděle 1. února
Podruhé v sezoně vítězí České Budějovice ve Znojmě a vracejí se do hry o třinácté místo. Hattrickem se v zápase skvěle uvede útočník František Mrázek. Jihočeský celek tradičně zastavuje v rozjezdu reprezentační přestávka.

Úterý 3. února
Martin Štrba v rozhovoru pro hokejcb.cz definitivně potvrzuje, že příští sezonu nebude oblékat dres HC České Budějovice. Robustní útočník touží po zahraničním angažmá.

Pátek 13. února
Přichází zápas pravdy. Vsetín a České Budějovice od sebe dělí sedm bodů. V případě vítězství domácích Českých Budějovic se náskok Valachů ztenčí na čtyři body. Jenže Vsetín vede na začátku druhé třetiny už 4:0 a přes enormí úsilí nedokáží Jihočeši zápas otočit a střetnutí končí remízou.

Neděle 15. února
Frustrovaní Jihočeši prohrávají 1:3 na Kladně.

Úterý 17. února
Začíná období ostud. České Budějovice doma prohrávají s Třincem 1:4. Přítomné diváky především rozčarovává nasazení českobudějovických borců. To je s výjimkou Zdeňka Ondřeje téměř nulové. Druhý domácí zápas v řadě kazí běloruský brankář Mezin.

Pátek 20. února
Jihočeši jsou jistým účastníkem baráže. Utkání v Litvínově tradičně rozhoduje první třetina, kterou svěřenci Radka Ťoupala prohrávají 2:0.

Sobota 21. února
Po zranění kotníku se do tréninku vrací Jiří Šimánek. Vytáhlý střelec směřuje svůj start do březnové baráže.

Neděle 22. února
České Budějovice znovu doma prohrávají. V nudném zápase tentokrát prohrávají s lídrem extraligy z Pardubic 0:1.

Úterý 24. února
A další zápas o nic. České Budějovice prohrávají po ostudném výkonu 2:6 s libereckými Bílými Tygry. Andrej Mezin znovu přepouští své místo Cháberovi. Forma běloruského gólmana je pryč.

Úterý 9. března
V prvním přípravném zápase na baráž o účast v extralize Jihočeši vítězí 4:2 nad prvoligovou Mladou Boleslaví.

Středa 10. března
Soupeřem HC České Budějovice v baráži o účast v extralize je Dukla Jihlava. Ve finále první ligy přehrává Berounské Medvědy 3 - 2 na zápasy.

Čtvrtek 11. března
Ani ve druhém přípravném zápase České Budějovice nezaváhají. Extraligové Karlovy Vary v Budvar aréně prohrávají jasně 2:6.

Středa 17. března
Začíná barážová série. V úvodním zápase překvapuje Jihlava aktivní hrou, kterou korunuje v 54. minutě po hrubce Jindry gólem na 2:2 Aleš Padělek. V prodloužení posílá puk do branky hostující Morava a Jihlava vede v sérii 1 - 0 na zápasy.

Čtvrtek 18. března
Na dopoledním rozbruslení tým přebírá jako hlavní trenér generální manažer Jaroslav Pařízek.

Čtvrtek 18. března
Ani odveta se nedaří. Českobudějovičtí střelci si musí drbat hlavu za to, co spálili. Bartoš minul z kroku úplně prázdnou branku, z poloviny odkrytou klec zase netrefil Bělohlav. Navíc Kolda napálil tyč. Na druhé straně zaspal při teči Bakuse Mezin a Jihlava vede na zápasy 2 - 0.

Čtvrtek 18. března
Po nepovedeném zápase je ve V.I.P. prostorech Budvar arény dlouhá noc. Zhruba o půlnoci sděluje prezident František Vavroch Jaroslavu Pařízkovi odvolání ze všech funkcí.

Pátek 19. března
Ráno se ukazuje, že Jaroslav Pařízek bude normálně zastávat dále své funkce. Vavrochovu iniciativu neodsouhlasila správní rada. Jenže to už Budvar arénu opouští Radek Ťoupal, který si díky dezinformaci MF Dnes přečetl, že je odvolán z funkce trenéra. Z parkoviště ho volá zpět do haly sportovní manažer Vladimír Caldr. „Co se to děje? Kdo nás vlastně vede?“ ptal se nechápavě útočník František Mrázek po skončení tréninku.

Sobota 20. března
Českobudějovičtí hokejisté unikají od okolních vlivů do lázní Třeboň.

Neděle 21. března
České Budějovice už v baráži prohrávají 0 - 3. Mimo Jaroslava Kristka znovu vyhořeli jihočeští střelci a tragický výkon předvedl při samostatných nájezdech Andrej Mezin. Poslední penaltu neproměňuje Martin Štrba a Jihlava vítězí 3:2.

Pondělí 22. března
Pád Českých Budějovic do první ligy je minimálně na rok zpečetěn. V posledním zápase nemají Jihočeši sebemenší šanci, připisují si porážku 0:3 a celkově v sérii prohrávají 0 - 4 na zápasy...

Úterý 23. března - Čvrtek 25. března
Pod náporem rozradostněných jihlavských příznivců se hroutí server hokejcb.cz.

Pondělí 29. března
Po týdnu se hokejisté HC České Budějovice opět scházejí v Budvar aréně, aby odevzdali výstroj. Chybí brankář Andrej Mezin, který jihočeskou metropoli opustil hned 23. března.

Pondělí 29. března - Středa 31. března
Začíná série osobních pohovorů vedení klubu s hráči. Jako první jde na řadu Jaroslav Kristek a ve středu odpoledne přichází jako poslední na pohovor Martin Štrba.

Čtvrtek 1. dubna
Z funkce generálního manažera a jednatele klubu HC České Budějovice je odvolán Jaroslav Pařízek.

Sobota 3. dubna
Z Českých Budějovic oficiálně odešel první hráč. František Mrázek podepsal s Lasselsbergerem Plzeň smlouvu na tři sezony.

první polovina dubna
Hledáním nového manažera přichází klub o jedny z nejdůležitějších měsíců sezony. Zatímco ostatní týmy doplňují své kádry, České Budějovice teprve vyhodnocují přihlášky na post generálního manažera.

Pondělí 19. dubna
Novým generálním manažerem a jednatelem klubu HC České Budějovice se stává František Joun.

Neděle 2. května
Do Znojma míří útočník Zdeněk Ondřej.

Pondělí 3. května
MF Dnes přináší informaci o přestupu nejlepšího barážového střelce Jaroslava Kristka z Českých Budějovic do Zlína.

Pondělí 3. května
Hokejisté HC České Budějovice se v počtu dvaačtyřiceti lidí sešli k prvnímu tréninku letní přípravy. Ten vede nový asistent týmu Milan Kupka.

Středa 5. května
Vedení klubu vyřazuje z ekonomických důvodů z kádru Stanislava Jasečka a Petera Bartoše. Jasečko téměř okamžitě odmítá nabídku Vsetína a začíná jednat se slovenským Zvolenem.

Pondělí 10. května
Valná hromada klubu mění zásadně poměry v oddílu. Z funkce prezidenta je odvolán František Vavroch a na jeho místo nastupuje Jaroslav David. Zároveň dochází k zeštíhlení správní rady. Ta následně potvrzuje ve funkci generálního manažera a jednatele klubu Františka Jouna.

Pátek 14. května
Probíhá první osobní jednání mezi vedením českobudějovického klubu a trenérem Josefem Jandačem, který přivedl v roce 2002 Bílé Tygry Liberec do extraligy. Jandač si bere čas na rozmyšlenou.

Sobota 15. května
Běloruský brankář Andrej Mezin podepisuje smlouvu s ruským Petrohradem.

Úterý 18. května
Josef Jandač ústně potvrzuje, že se stane trenérem HC České Budějovice. Smlouvu s jihočeským klubem podepisuje na začátku následujícího týdne.

Středa 19. května
Inventář českobudějovického hokeje Martin Štrba podepisuje roční kontrakt se Spartakem Moskva.

Čtvrtek 27. května
Další působení v Českých Budějovicích stvrzuje podpisem nové smlouvy obránce Ivo Kotaška.

Úterý 1. června
Jihočeskou metropoli opouští obránce Miroslav Ďurák a odchází do extraligového Třince.

Pondělí 7. června
Trenér Jandač vyřazuje z přípravy šest hráčů - Tomáše Tupého, Lukáše Chaloupku, Radka Mušáka, Romana Novotného, Lukáše Krejčího a Jana žákovského.

Pátek 11. června
Do Českých Budějovic přichází první velká posila. Smlouvu na jihu Čech podepisuje bývalý obránce Třince a Pardubic Petr Jančařík.

Pondělí 14. června
S českobudějovickým klubem podepisuje smlouvu levý křídelník Miroslav Hájek.

Čtvrtek 17. června
České Budějovice se domluvily na smlouvě se zkušeným centrem Josefem Štraubem. Do kádru se vrací i útočník Peter Bartoš. Vedení klubu se s útočníkem dohodlo na úpravě smlouvy.

Středa 30. června
Českobudějovickému klubu končí první fáze přípravy. Hokejisté nastupují třítýdenní dovolenou.

Středa 7. července
Petr Sailer odmítá zahraniční nabídky a potvrzuje, že v HC České Budějovice zůstává i pro následující sezonu.

Pátek 9. července
Radek Martínek, Václav Prospal a Radek Dvořák potvrzují, že budou oblékat dres HC České Budějovice po dobu výluky v NHL.

Čtvrtek 22. července
Sedmatřicet hokejistů nastupuje druhou fázi letní přípravy. Nechybí ani zadák New Yorku Islanders Radek Martínek.

Čtvrtek 29. července
Josef Jandač po týdnu vyřazuje z přípravy sedm hokejistů. S týmem se nadále nebudou připravovat Milan Filipi, Jiří Brož, Jan Trummer, Aleš Kreuzer, David Kupec, Petr Šulčík a Milan Gulaš.

Pátek 30. července
Tradiční exhibici mezi HC České Budějovice a Turek Teamem vyhrávají hostitelé v poměru 6:4.

Pondělí 2. srpna
Definitivně padá možnost, že by brankář Roman Turek pomohl HC České Budějovice na startu první ligy. Čtyřiatřicetiletý brankář však slibuje, že se vrátí v průběhu sezony, pokud nezačne NHL.

Úterý 3. srpna
První skutečně přípravný zápas na novou sezonu Českobudějovičtí prohrávají. Karlovy Vary vítězí doma 2:0.

Pátek 6. srpna
Ani ve druhém přípravném utkání s extraligovým soupeřem nedokáží Jihočeši zvítězit. Ve Znojmě prohrávají 2:3.

Pátek 6. srpna
Z kádru HC České Budějovice vypadává slovenský reprezentant do 23 let Marek Hovorka.

Pondělí 9. srpna
Trenér Josef Jandač sahá k dalším změnám. Do juniorského týmu posílá Vojtěcha Mrkvičku, Jiřího Hanzala, Lukáše Vomelu, Petra Macháčka a Ondřeje Žlůvu. Českobudějovický klub navíc začíná testovat znojemského obránce Tomáše Jakeše.

Úterý 10. srpna
České Budějovice v přípravě měří poprvé síly s prvoligistou. V Třebíči vítězí díky hattricku Petera Bartoše 4:2.

Středa 11. srpna
V týmu končí další dva hráči - Rus Andrej Petrakov a Jan Řehoř.

Čtvrtek 12. srpna
V dánském klubu Fox Herning nachází své budoucí působiště obránce Roman Čech.

Pátek 13. srpna
V odvetném zápase s Třebíčí vítězí České Budějovice po velkém boji 4:1.

Pondělí 16. srpna
Do Českých Budějovic má našlápnuto zkušený útočník Roman Kaděra, o kterého ztratil Chemopetrol Litvínov po sezoně zájem.

Úterý 17. srpna
Takřka v plné síle dostávají Jihočeši potupný příděl 0:5 na ledě Mladé Boleslavi.

Středa 18. srpna
Po pouhých dvou dnech si své věci z českobudějovické kabiny pakuje Roman Kaděra. Trenér Josef Jandač mu vytkl špatný přístup k zápasu v Mladé Boleslavi, což zkušený forvard neunesl.

Středa 18. srpna
S HC České Budějovice poprvé trénují Václav Prospal a Radek Dvořák.

Pátek 20. srpna
V regionálním přípravném zápase porážejí hokejisté HC České Budějovice na domácím ledě IHC Písek 4:2.

Pátek 20. srpna
V týmu končí útočník Vladimír Škoda. Zájem o důsledného forvarda projevila Horácká Slavia Třebíč.

Úterý 24. srpna
V přípravném zápase s barážovým přízrakem z Jihlavy prohrávají Jihočeši na Horáckém stadionu 1:3.

Středa 25. srpna
HC České Budějovice se nedokázal dohodnout na podmínkách smlouvy s Tomášem Jakešem. Možnost jeho startu za jihočeský klub padá.

Čtvrtek 26. srpna
Ve střetnutí s prvním zahraničním soupeřem si Českobudějovičtí zvedají sebevědomí. Rakouský Linz přehrávají jasně 5:0.

Pátek 27. srpna
Ani německý Regensburg na České Budějovice nestačí. Kvůli zpackané úvodní desetiminutovce prohrává 1:3...

Úterý 31. srpna
V posledním domácím přípravném zápase na novou sezonu remizují hokejisté Českých Budějovic s Duklou Jihlava doma 1:1.

Středa 1. září
V generálce na novou sezonu vítězí České Budějovice 2:1 v Linzi nad domácími Černými křídly.

Pátek 3. září
Smlouvy s HC České Budějovice podepisují obránce Patrik Luža a útočník Mojmír Musil. Luža podepisuje kontrakt na tři sezony, Musil do 30. listopadu 2004.

Sobota 4. září
Juniorský celek HC České Budějovice má nového kouče. Po Jaroslavu Liškovi přebírá mužstvo Milan Černý.

Neděle 5. září
Oficiální klubový server hokejkv.cz přichází s informací, že Václav Prospal a Radek Dvořák změnili své rozhodnutí a budou po dobu lock-outu v NHL nastupovat za západočeský celek. „Kluci zjistili, že stávka možná potrvá celou sezonu,“ hýřil optimismem karlovarský manažer Vladimír Vaněk. Oba hráči, kteří byli tou dobou na Světovém poháru o této věci mluvit nechtěli.

Úterý 7. září
V předvečer prvoligové soutěže České Budějovice získávají na střídavý start Petra Vampolu, Angela Krsteva a Jaroslava Kallu.

Středa 8. září
Parádní vstup Českých Budějovic do první ligy. Na ledě loňského finalisty z Berouna vítězí Jandačův soubor 4:0.

Pátek 10. září
Sestavu HC České Budějovice před prvním domácím zápasem vyztužuje slovenský forvard Radoslav Kropáč. Smlouvu podepisuje jen do 30. listopadu 2004.

Sobota 11. září
Českobudějovičtí hrají poprvé doma. Slaboučkou Opavu přehrávají jasně 6:1.

Středa 15. září
Hned ve třetím zápase sezony poznávají Jihočeši hořkost porážky. Hradec Králové je na domácím ledě deklasuje 5:0.

Čtvrtek 16. září
Václav Prospal se definitivně rozhoduje pro HC České Budějovice. Jeho dres bude oblékat po celou dobu stávky v NHL.

Sobota 18. září
České Budějovice vítězí v první lize potřetí. Především díky dvěma brankám Radka Martínka vítězí Jandačův soubor nad Sarezou Ostrava 5:1.

Pondělí 20. září
Regionální derby končí ostudou domácího Písku. České Budějovice vítězí přesvědčivě 10:3.

Středa 22. září
Po Václavu Prospalovi podepisuje s Českými Budějovicemi smlouvu na dobu lock-outu v zámořské NHL i Radek Dvořák.

Středa 22. září
Vítězná série jihočeského celku pokračuje. Mladá Boleslav v Budvar aréně prohrává 1:3.

Sobota 25. září
České Budějovice prohrávají podruhé. Brněnskému Maláčovi nejsou schopny dát ani gól a prohrávají 2:0.

Středa 29. září
Poprvé se v českobudějovickém dresu objevují Radek Dvořák a Václav Prospal. Z jejich umu těží Štěpán Hřebejk, který rozhoduje dvěma brankami o výhře nad Třebíčí 3:1.

Pátek 1. října
Brankář Roman Turek oznamuje vedení HC České Budějovice datum svého návratu do České republiky. Ten zkušený brankář stanovil na 23. října.

Sobota 2. října
Ve šlágru devátého kola vítězí České Budějovice v Ústí nad Labem 3:2. Dvě branky střílí Radek Dvořák, jednu přidává Václav Prospal.

Pondělí 4. října
Českobudějovičtí vítězí i v Havířově. Tentokrát 5:2.

Úterý 5. října
Do rodného Brna odchází z Českých Budějovic útočník Jan Fadrný, který se nedokázal v nabitém kádru prosadit.

Středa 6. října
Přichází první domácí porážka. V prodloužení korunuje výhru Kadaně 2:1 po prodloužení Robert Pospíšil. Severočechům stačilo na výhru jen pět střel.

Sobota 9. října
Po precizním výkonu vítězí České Budějovice v Chomutově 5:0. Pro severočeský celek je to první domácí prohra v soutěži.

Středa 13. října
Další Cháberova nula. České Budějovice doma deklasují Olomouc 9:0.

Úterý 19. října
Na hostování do konce sezony přichází do Českých Budějovic z Plzně Petr Havelka.

Úterý 19. října
Večer přicházejí další změny. Do slovenského Zvolenu odchází na hostování do konce sezony Peter Bartoš, prvoligový Písek posílí do konce listopadu dvojice Miroslav Hájek a Jiří Lála.

Středa 20. října
Českobudějovický tým pokračuje ve svém vítězném tažení. Nepříjemný Beroun zdolává na domácím ledě těsně 2:1.

Sobota 23. října
Podruhé v sezoně prohrává Opava s HC České Budějovice 1:6. Tentokrát na vlastním ledě.

Pondělí 25. října
Do Vsetína odchází na střídavý start obránce Vladimír Gýna.

Středa 27. října
V nervydrásajícím zápase poráží Jihočeši v Budvar aréně Hradec Králové. O vítězství rozhodují až v poslední třetině Šimánek a Kropáč.

Sobota 30. října
Poprvé v probíhajícím ročníku naskakuje do sestavy Luboš Rob. Českobudějovičtí vítězí na ledě Sarezy Ostravy 5:3.

Středa 1. listopadu
V jihočeském derby přehrává HC České Budějovice Písek jednoznačně 5:1.

Středa 3. listopadu
O výhře na ledě Mladé Boleslavi rozhoduje jedinou trefou kapitán týmu Bělohlav. Jedná se o osmé vítězství v řadě.

Čtvrtek 4. listopadu
Vedení Spartaku Moskva vyřazuje z kádru útočníka Martina Štrbu.

Sobota 6. listopadu
Kvůli střevní chřipce hráčů Energie Karlovy Vary je zrušený televizní zápas mezi Karlovými Vary a Vítkovicemi. Místo tohoto utkání Česká televize operativně zařazuje přímý přenos prvoligového zápasu mezi HC České Budějovice a Kometou Brno. Domácí vítězí přesvědčivě 4:0.

Úterý 9. listopadu
Brankář Roman Turek podepisuje s Českými Budějovicemi smlouvu na dobu výluky v NHL.

Středa 10. listopadu
Z Moskvy se do České republiky vrací Martin Štrba. Jednání mezi ním a Českými Budějovicemi konkrétní výsledek nepřinášejí.

Středa 10. listopadu
I bez Radka Dvořáka a Václava Prospala, kteří reprezentují Českou republiku na finském Karjala Cupu, poráží HC České Budějovice Třebíč 3:0.

Sobota 13. listopadu
Ve šlágru první hokejové ligy prohrávají Českobudějovičtí doma se Slovanem Ústí nad Labem 1:3.

Pondělí 15. listopadu
Hned za dva dny porážejí Českobudějovičtí díky třem brankám Martínka Havířov 5:1.

Úterý 16. listopadu
Po vzájemné dohodě mezi Vsetínem a Českými Budějovicemi se střídavý start Vladimíra Gýny mění na hostování do konce ledna.

Středa 17. listopadu
I s Radkem Dvořákem a Václavem Prospalem Jihočeši prohrávají v Kadani 2:4.

Pátek 19. listopadu
Martin Štrba odchází z Českých Budějovic na střídavý start do Liberce.

Sobota 20. listopadu
Krátkodobou krizi překonávají Českobudějovičtí výhrou 4:2 nad Chomutovem. Severočeši se silami vystačí pouze prvních dvacet minut.

Středa 24. listopadu
Polovinu soutěže zakončují Jihočeši vítězstvím 5:0 nad neškodnou Olomoucí.

Čtvrtek 25. listopadu
Radoslav Kropáč potvrzuje podpisem smlouvy, že v HC České Budějovice setrvá minimálně po zbytek sezony. Jeho kolega Mojmír Musil s konečným rozhodnutím váhá.

Pondělí 29. listopadu
HC České Budějovice získává na hostování do konce sezony dvojici beků Angela Krsteva a Richarda Jareše. Druhý jmenovaný se však k týmu připojí až v lednu, protože už dříve mu Liberec vyřídil hostování do Mladé Boleslavi.

Pondělí 29. listopadu
Opačným směrem - tedy z Českých Budějovic do Liberce míří na střídavý start útočník Petr Sailer.

Úterý 30. listopadu
V poslední možný den potvrzuje své pokračování v HC České Budějovice i Mojmír Musil. Navíc České Budějovice oficiálně získávají beka Calgary Flames Andrewa Ference. V jihočeském klubu bude působit po dobu výluky v NHL.

Středa 1. prosince
Ve vypjatém střetnutí v Berouně si Českobudějovičtí připisují tři body po výsledku 4:2. Na střídačce Jandačova týmu poprvé sedí brankář Roman Turek. Českobudějovický klub prodlužuje dvojici Lála - Hájek hostování v Písku do konce ročníku.

Sobota 4. prosince
Poprvé naskakují Roman Turek a Andrew Ference. Slavný brankář dostává dvě branky, kanadský zadák přispívá gólem k jasnému vítězství 8:2.

Středa 8. prosince
České Budějovice vítězí v Hradci Králové a oplácí mu porážku z prvního vzájemného střetnutí.

Čtvrtek 9. prosince
Jihočeský klub získává šestou posilu z NHL. Je jí obránce Stanislav Neckář.

Pátek 10. prosince
Neckář poprvé trénuje na ledě Budvar arény. Svůj start v soutěžním zápase však v dohledné době nevidí reálně.

Sobota 11. prosince
České Budějovice jasně přehrávají Sarezu Ostravu. Pod výhru 6:2 se dvěma brankami podepisují Bělohlav a Prospal.

Pondělí 13. prosince
Výhru 4:2 na ledě Písku zařizuje třemi brankami centr Václav Prospal.

Noc z úterý 14. prosince na středu 15. prosince
V zámoří krachují zřejmě klíčová jednání na záchranu NHL v ročníku 2004/05.

Středa 15. prosince
Jihočeši doma deklasují Mladou Boleslav 6:1. Dva góly střílí Martin Štrba, premiérový start si odbývá bek Tampy Bay Lightning Stanislav Neckář.

Sobota 18. prosince
Díky povedené poslední třetině zdolává HC České Budějovice v hale Rondo domácí Kometu 3:2.

Pondělí 20. prosince
Roman Turek vychytává první čisté konto. České Budějovice poráží Třebíč 5:0.

Úterý 21. prosince
Hockey Club České Budějovice, s.r.o., jehož dosavadním vlastníkem bylo občanské sdružení, zahájil období transformace, jehož výsledkem bude na konci přeměna v akciovou společnost. Celý proces byl zahájen navýšením základního jmění a vstupem nových společníků. Na zvýšení základního kapitálu se rovnou měrou podíleli pánové ing. František Lošek, ing. Michal Lošek a dipl.ing. Jaroslav David.

Středa 22. prosince
Ústí nad Labem podruhé zdolává České Budějovice. Ve vyprodané domácí hale zajišťuje vítěznou trefu obránce Kočí. Přesto končí Jihočeši rok 2004 na prvním místě první hokejové ligy.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....