Banes Motor České Budějovice
29.11.2004, Antonín Vansa, Tomáš Kučera

Přichází Angel Krstev, na střídavý start jde do Liberce Sailer

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Další hráč extraligového týmu Bílých Tygrů Liberec přichází na jih Čech. V rámci důvěrné spolupráce mezi Libercem a Českými Budějovicemi zamířil do jihočeské metropole řízný obránce Angel Krstev. „Ústní dohodu máme už uzavřenou,“ uvedl generální manažer HC České Budějovice František Joun. Opačným směrem jde do konce reprezentační pauzy Petr Sailer, který by měl v sestavě Tygrů nahradit zraněného Kotalíka.
Obránce Angel Krstev již v letošní sezoně několik utkání za prvoligové České Budějovice odehrál a ihned si svou hrou získal většinu příznivců nejlepšího jihočeského klubu. K jeho definitivnímu přesunu do kádru jednoho z aspirantů na postup do extraligy však došlo až poté, co liberecký klub posílili obránce Jaroslav Modrý a forvard Martin Štrba, na které HC České Budějovice vlastnil práva. „Jak říkám vždy, ústní dohodu máme uzavřenou. Teď jen zbývá doladit detaily s Libercem,“ konstatoval českobudějovický manažer František Joun. Nicméně narostlý bek by již měl ve středu nastoupit za Jandačův soubor na ledě Berouna. Kvůli vykloubenému rameni totiž stále chybí dlouholetý bek Vsetína, Havířova a Zlína Patrik Luža a po matných výkonech obrany v Kadani a s Chomutovem trenér Josef Jandač potřebuje zkušeného beka jako sůl. V Českých Budějovicích bude Krstev působit do konce sezóny. Liberci vypomůže i další Jihočech Petr Sailer, kterého si vyhlédli Liberečtí při zranění jiného českobudějovického hráče Aleše Kotalíka. Ten bude na severu Čech vypomáhat až do reprezentační pauzy, která bude od 12. prosince.

Jiná situace panuje ohledně útočníka Mojmíra Musila. Tomu vedení českobudějovického klubu nabídlo minulý týden pokračování v týmu za stávajících podmínek, na což však Musil zatím nereagoval. Narozdíl od svého kolegy Radoslava Kropáče, který již své další působení v HC České Budějovice stvrdil podpisem nové smlouvy. „Musil se stále ještě nerozhodl. Nic nového v této otázce není,“ řekl Joun. Musil už má na své rozhodnutí jen jeden den. Sice se normálně připravuje s A-týmem, ale v úterý 30. listopadu mu vyprší platný kontrakt.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....