Banes Motor České Budějovice
09.10.2004, Adam Vandrovec, Tomáš Zetek

Dorost: SLA - CEB 5:0 - Stárkovi hoši přijeli z Prahy bez bodu

P r a h a - Hokejisté HC ČB zavítali v sobotu v podvečer na led pražské Slavie, vedoucího celku dorostenecké extraligy. Hosté dlouho odolávali slávistickým útokům a často hráli s favoritem soutěže vyrovnanou partii. Na konci druhé třetiny však zasadili domácí Jihočechům dva údery a rozhodli tím o osudu utkání. Hosté opět, tak jako v mnoha předchozích zápasech, doplatili na špatnou koncovku.
Zápas komentován až od 7. minuty. K vidění bylo hodně pohledné utkání v klidnějším tempu.Více ze hry měla Slavia. Do samostatného nájezdu se dostal Hájek, ale Brzobohatého nepřekonal. Hosté velice dobře bránili a Slavie měla hodně práce aby se usazovala v pásmu.

Na začátku druhé třetiny předvedl parádní průnik Sklenář, kterého v koncovce Klestil vychytal. Slavia byla lepším týmem a děj se odehrával především před Klestilem. Před polovinou zápasu měli domácí dvě za sebou jdoucí přesilové hry, při kterých tlačili a odstřelovali Klestilovu svatyni. Obraz hry se postupem času neměnil. Domácí se poprvé radovali tři minuty před koncem třetiny. Sklenář našel zpoza brány Růžičku a ten střelou nad gólmanovu lapačku rozvlnil síť. Vzápětí přidal další branku Kauschitz, který se jako první dostal k odraženému puku ležícího před Klestilem.

I do třetí třetiny nastoupili oba týmy aktivně a k vidění byl hokej nahoru dolů. Klestil se v brance Budějovic rozhodně nenudil. Krásný gól se podařil vstřelit dvojici Jebavý Stoklasa. Prvně jmenovaný vystřelil od modré a letící puk lehkou tečí nasměroval Stoklasa pod víko budějovické klece. V dresu hostů předváděla nejpohlednější akce útočná řada Rod-Hájek-Stejskal. Parádní zákrok lapačkou po střele Nedvěda předvedl Brzobohatý. Na Klestila šla jedna střela za druhou a spoustu dalších šancí spalovali sami slávisté. V poslední minutě poslal puk, po Škaloudově přihrávce, pod víko Krejčí. Dvě vteřiny před koncem zápasu tečoval efektně Fialovu přihrávku do brány mladý Uleščenko.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....