Banes Motor České Budějovice
09.09.2024, Václav Plachta

Motor má vysoké cíle, zaznělo na tiskové konferenci

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Start letošního ročníku Tipsport extraligy se nezadržitelně blíží a čas tak přišel i na tradiční předsezonní tiskovou konferenci, která se letos konala na krajském úřadu, který se nachází jen pár set metrů od samotné Budvar arény.

Na krajský úřad zavítal v pondělí 9. září před přítomné novináře generální manažer Stanislav Bednařík, kterého doplnil sportovní manažer Jiří Novotný, marketingový a PR ředitel Tomáš Kučera a nechyběl ani hlavní trenér Ladislav Čihák. Za hráčskou kabinu byl přítomen Milan Gulaš, který i nadále bude zastávat funkci kapitána. Omluven byl prezident klubu Roman Turek, který byl v daný moment v zahraničí.

Úvodní slovo si vzal na starost hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba, který si na úvod připravil slova chvály. Ty si českobudějovický Motor zasloužil svou reprezentací kraje i města. Došlo však i na jiná témata. „Během následujících čtrnácti dnů bychom se měli sejít se zástupci Motoru a Tábora a pokusíme se připravit základy pro spolupráci těchto klubů,“ nastínil Kuba začátek možné spolupráce mezi největšími jihočeskými hokejovými kluby.

Dalším důležitým tématem byla případná kolize termínové listiny v rámci extraligového semifinále a blížícího se mistrovství světa žen, které bude hostit právě Budvar aréna. V případě kolize termínu s mistrovstvím světa žen může Motor teoreticky odehrát semifinále na jihu Čech, konkrétně v Táboře, který dle slov generálního manažera Stanislava Bednaříka může obdržet povolení pro pořádání zápasů v rámci nejvyšší soutěže, ale sám by v dané době určitě ještě chtěl hrát zápasy. Dalšími možnostmi jsou přesun do pražské O2 arény, nebo na jiný extraligový stadion.

A co se týče samotného Motoru? Do další sezony půjde českobudějovický klub opět s navýšeným rozpočtem, který by se měl pohybovat okolo 128 milionů korun. K dnešnímu dni je vydáno celkem 4476 permanentek. „To je zhruba o sto padesát permanentek více, než bylo vydáno ve stejný čas v loňském roce,“ dodal Stanislav Bednařík. Naopak realizační tým zůstává skoro neměnný. Jediným nováčkem v týmu je druhý kondiční trenér Miloš Moravec, který bude spolupracovat se stávajícím Josefem Žáčkem.

V rámci zhodnocení přípravného programu na následující sezonu došlo zejména na pozitivní hodnocení. „Výsledkově nám nevyšla pouze dvě utkání se silnými soupeři. Je nutno ale dodat, že každý soupeř byl v nějaké určité části přípravy a stejně tak i my. Se samotnou přípravou zatím panuje lehká spokojenost a všechno teď už směřujeme ke startu extraligy 18. září,“ odpověděl trenér Ladislav Čihák na otázku novinářů.

„Tým je podle mě dobře připraven a po fyzické stránce jsme se opět trochu více zvedli. Do sezony musíme vstoupit s pokorou. V sezoně je několik důležitých fází a je potřeba si dávat postupné cíle a udržet herní konzistenci,“ dodal vzápětí kapitán Milan Gulaš. A jaký má Motor cíl před sezonou? „Každým rokem se chceme zlepšovat. Naším přáním je semifinále. Musí si toho ale hodně sednout,“ prozradil Jiří Novotný.

V rámci možného doplnění kádru zůstává Motor nadále otevřený, což potvrdil i sportovní manažer Jiří Novotný: „Máme v hlavě ještě dvě jména, nechci zatím ale nic prozrazovat. I vzhledem k možné spolupráci s Táborem ovšem nějaký ten podpis nejspíš přijde.“ Naopak otázka brankářské jedničky zůstane doposud veřejnosti skryta. „Bavíme se o tom, víme to, ale neprozradíme vám to. Zatím,“ odpověděl s úsměvem na otázku ohledně brankářů Ladislav Čihák.

Posledním bodem v rámci tiskové konference bylo již tradiční představení nových dresů pro nadcházející sezonu. V té bude českobudějovický Motor nastupovat na domácí půdě ve žluté variantě. „Poprvé v naší extraligové historii budeme nastupovat doma ve žlutých dresech. Doufáme, že společně s fanoušky vytvoříme v Budvar aréně pořádné žluté peklo,“ komentoval rozhodnutí v rámci domácích dresů marketingový a PR ředitel Tomáš Kučera. Modrá varianta dresů, kterou budou Jihočeši nosit na venkovních zápasech, je opět za pomoci sponzorů sladěná do jedné barvy partnerských log.


KOMPLETNÍ TEXTOVÝ ONLINE PŘENOS Z TISKOVÉ KONFERENCE ZDE

ZÁZNAM TISKOVÉ KONFERENCE ZDE

Sociální sítě

To nejlepší na konec! Motor za podporu v minulé sezoně odměňoval plaketkou všechny své velké partnery. A nemohl opomenout ani...

JE TO TU ????! Už ve středu 18.9. odstartujeme nový extraligový ročník utkáním proti HC Energie Karlovy Vary ??! Přijď podpořit...

Přípravné období má nejen Banes Motor za sebou, teď už vše spěje k zahájení nového ročníku Tipsport extraligy! Sezónu zahájí...

Prázdniny sice skončily, ale zábava pokračuje!Využijte v sobotu 21. 9. příležitosti řídit nové modely Škoda Superb a Kodiaq v ČEZ...