Banes Motor České Budějovice
05.09.2024, Martin Vašíček, foto: Black Wings Linz

Motor sehraje v pátek domácí odvetu s Lincem

Motor odehraje v pátek poslední přípravný zápas na domácím ledě, přivítá Linec, se kterým odehrál přípravné utkání už ve středu. Zadaří se mu i v odvetě? Páteční utkání startuje v 17:30. Vstupenky je možné zakoupit ZDE, nebo v den utkání na pokladně od 15 hodin. Stále máte možnost si také vydražit dresy z přípravy pro dětský fond UNICEF!

Motor sehrál ve středu přípravné utkání v Linci. Vyhrál tam 3:0, kdy čisté konto udržel Jan Strmeň. Nejprve využil přesilovou hru ranou z první Adam Kubík po přihrávce Pavla Pýchy. Na 2:0 poté zvýšil nechytatelnou ránou Roman Vráblík, kterou mu připravil střelec první branky, tedy Adam Kubík. Výhru 3:0 pečetil Ondřej Kovařčík gólem do prázdné branky a asistenci si připsal Lukáš Pech.

Black Wings Linz

Hokejisté ze břehu Dunaje jsou již pravidelným účastníkem mezinárodní soutěže ICE Hockey League. Klub, jenž své zápasy hraje v malebné Keine Sorgen Eis aréně, však na výraznější úspěch čeká. Poslední triumf se datuje do roku 2012, kdy tým z největšího města Horních Rakous opanoval celou ligu (tehdy EBEL). V minulé sezóně si náš nadcházející soupeř vylámal zuby na pozdějším vítězi ligy Salcburku, jemuž ve čtvrtfinálové sérii podlehl výsledkem 1:4.

Branku klubu ze třetího největšího rakouského města hájí Thomas Höneckl, který může být povědomý i českobudějovickým fanouškům. Právě Höneckl totiž hájil svatyni našeho jižního souseda při vzájemném měření sil české a rakouské reprezentace v přípravě před květnovým MS v Praze. Prohře svého celku v dubnu nezabránil, v Budvar aréně lovil puk ze své sítě hned pětkrát, poprvé ale po přesilovkové střele českobudějovického Adama Kubíka. Středeční zápas proti Motoru odchytal Fin Tirronen, dostane se na jeho brankářského kolegu nyní?

Pozor si pak defenziva Jihočechů musí dát na Briana Leblera. Linecký kapitán si v předchozí sezóně totiž ve 47 zápasech připsal hned 46 kanadských bodů (20+26). Ještě produktivnější byl ale v dresu Černých křídel útočník Graham Knott. Kanadský legionář zaznamenal bodů dokonce 58 (23+35), čímž se stal nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Právě hráči ze zámoří jsou důležitou součástí lineckého týmu, na jejich soupisce jich najdeme hned sedm.

Linečtí v dosavadním přípravném období nastoupili k pěti duelům. Po prohře s Kasselem Černá křídla zaznamenala tři vítězství. Po Landshutu a Norimberku Linec zdolal i augsburské Pantery. Pak ale Rakušanům ukázal svou sílu Motor. Obstojí Budějovičtí i v Budvar aréně?

V jejich sestavě stále schází zraněné duo Kondelík - Štencel. Trenéři také nechtějí uspěchat Harrisův start, a tak ani jeho představení se v pátečním zápase není pravděpodobné.

Sociální sítě

To nejlepší na konec! Motor za podporu v minulé sezoně odměňoval plaketkou všechny své velké partnery. A nemohl opomenout ani...

JE TO TU ????! Už ve středu 18.9. odstartujeme nový extraligový ročník utkáním proti HC Energie Karlovy Vary ??! Přijď podpořit...

Přípravné období má nejen Banes Motor za sebou, teď už vše spěje k zahájení nového ročníku Tipsport extraligy! Sezónu zahájí...

Prázdniny sice skončily, ale zábava pokračuje!Využijte v sobotu 21. 9. příležitosti řídit nové modely Škoda Superb a Kodiaq v ČEZ...