Banes Motor České Budějovice
16.06.2024, Michal Špírek

Hrát za Motor? To bylo jednoduché rozhodování, těší se Olesen

Osmadvacetiletý Nick Olesen se chystá na premiérovou sezónu v české extralize. Motor si ho vyhlédl i díky Dánovu účinkování na mistrovství světa, kde Olesen zaujal kreativitou. Jak hráč vyhlíží nové hokejové dobrodružství?

foto: Jakub Knap

Jak jste reagoval, když vám na stole přistála nabídka od Motoru?

Měl jsem samozřejmě radost. O české extralize jsem slyšel jen samá pozitiva. Takže už se nemůžu dočkat, až si ji zahraju v motoráckém dresu!

Co bylo tím, co vás přesvědčilo?

Když jsem si popovídal se sportovním manažerem a trenérem, tak už to pro mě bylo velmi jednoduché rozhodování. Ještě jsem se o Motoru informoval u bývalých spoluhráčů. A i ti mi říkali ať už o klubu, fanoušcích nebo městě jen samé hezké věci.

Za Oskarshamn jste hrál s Hynkem Zohornou a Lukášem Jaškem. Stihl jste právě s nimi angažmá v Motoru konzultovat?

Ano, mluvil jsem s oběma a oba o městu i týmu mluvili moc hezky. Už se těším, až budu Hynka příští rok porážet! (Hynek Zohorna přestoupil do Komety, pozn. autora)

Prý jste schopen hrát jak na křídle, tak na centru. Co ale preferujete?

Je to tak. A jsem připraven hrát na postu, na kterém mě bude kouč chtít. Hlavně, abych pomohl týmu k vítězstvím.

Jaká jsou vaše očekávání ohledně české extraligy?

Že to bude dobrá soutěž, že mě čekají náročné zápasy a že už se na to moc těším.

Sportovnímu manažeru Jiřímu Novotnému jste padnul do oka v průběhu mistrovství světa. Měl jste ze svých výkonů na šampionátu i vy dobrý pocit?

Myslím, že dokážu zahrát ještě lépe. Se svými výkony nejsem nikdy plně spokojen, vždycky je prostor ke zlepšení. Ale zároveň si myslím, že na mistrovství se mi některé zápasy povedly.

Zahrál jste si už na čtyřech mistrovstvích světa. Jaké dojmy jste si odnesl z toho posledního, hraného v Česku?

Hrálo se v pěkné aréně a Praha byla úžasná. Pro mě to bylo dosud nejlepší mistrovství z těch, na kterých jsem hrál. Všichni, kteří se na pořádání podíleli, odvedli bez pochyb výbornou práci.

Co víte o Českých Budějovicích a Motoru?

Moc toho není, abych byl upřímný. Dlouho jsem hrál ve Švédsku, takže jsem si musel s pár lidmi popovídat, ale pak už to bylo, jak jsem říkal, jednoduché rozhodování. No a jasně, že vím o výborném pivu (smích).

A už jste si hledal, jak vypadá město nebo aréna?

Jo, to byla jedna z prvních věcí, kterou jsem udělal, když jsem dostal nabídku. Stadion vypadá hezky a jsem si jistý, že motoráčtí fanoušci jsou úžasní. Takže hrát za Motor bude zábava.

Máte za sebou kuriózní zápis - dvakrát za sebou jste se svým týmem sestoupil z nejvyšší soutěže. Nejprve s Brynäs, nyní s Oskarshamnem. Vsadím se, že byste si teď rád užil nějakou týmovou radost.

No jo, to už je teď minulost. Nikdo si neužívá prohry. Teď už se plně soustředím na to vyhrávat v další sezóně s Motorem, chci ze sebe dostat to nejlepší, abych týmu pomohl k úspěchu.

Sociální sítě

Dvaadvacetiletý PAVEL NOVÁK sehrál v uplynulé sezóně, poté, co kvůli rakovině vynechal celý ročník 2022/2023, celkem 57 zápasů....

Ve čtvrtek proběhl další ročník golfového Motor Cupu ??.

60. narozeniny dnes slaví bývalý trenér Motoru Petr Rosol. Českobudějovický A tým trénoval ve 3 sezonách (2013-16), odkoučoval...

Rodák z Toronta se pro klubový web rozpovídal o tom, na co se v Česku těší, jak se zrodilo jeho angažmá na jihu Čech a vysvětlil...