Banes Motor České Budějovice
13.03.2024, Redakce

Dorost se v předkole play-off utká s Vítkovicemi

Nejprestižnější hokejové mládežnické soutěže se dočkávají svého vyvrcholení, play-off je v plném proudu. V rámci dorostenecké soutěže si to o postup do čtvrtfinále rozdají v sérii na dva vyhrané duely Vítkovice s českobudějovickým Motorem.

Dorost Motor České Budějovice

Jihočeši se v první části sezony dokázali dostat do vrchní skupiny a zajistili si tak jistotu play-off. V rámci skupiny o play-off už se poté Motoru tolik nedařilo, Českobudějovičtí zapsali pouhých jedenáct bodů a obsadili deváté místo, hůře už na tom byl o dva body pouze Přerov. Dorost se v druhé části sezóny musel vypořádat s rozsáhlou marodkou a četnými absencemi. V sérii s Vítkovicemi nebudou Jihočeši určitě favority, během sezony si však ukázali, že dokáží potrápit každého a rozhodně nejsou bez šance. Středeční úvodní duel v Budvar aréně o mnohém napoví.

Při pohledu do statistik budou Jihočeši nejvíce spoléhat na Nikolase Maříka, který nasbíral sedmačtyřicet bodů, za ním se poté v týmové produktivitě nachází Martin Hečko a Jakub Lev, kteří shodně nastřádali sedmatřicet bodů.

HC Vítkovice Ridera
Vítkovičtí na tom v rámci skupiny o lepší pozici pro play-off sice nebyli umístěním o mnoho lépe, avšak bodově je to jiná písnička. Ostravský celek dokázal přidat na své konto čtyřiadvacet bodů, pouhé tři body tedy Vítkovice ztratily na šestý Hradec Králové a jistotu čtvrtfinále, a tak musí o něj zabojovat v předkole, ve kterém jsou favoritem. Ostravané navíc uspěli i v obou vzájemných zápasech. Nejprve uspěli v prosinci v Budvar aréně fotbalovým výsledkem 1:0. Na začátku března se poté Vítkovice radovaly i před svými diváky, když zvítězily 5:3.

V produktivitě Vítkovic nejvíce vyčnívá útočník Michael Nazad, jenž nasbíral pětačtyřicet bodů, druhé místo v týmové produktivitě náleží Ladislavu Svozilovi s osmatřiceti body.

Termíny předkola:

13. 3. 2024 14:45 Motor - Vítkovice

15. 3. 2024 17:00 Vítkovice - Motor

(případný třetí duel: 16. 3. 2024 15:00 Vítkovice - Motor)


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....