Banes Motor České Budějovice
07.03.2024, Michal Špírek

Juniorka je po prohře v Hradci poslední, zabrat musí v dalších zápasech

Skupina o záchranu odstartovala. Motor odehrál první ze šesti zápasů, po nichž má jediný cíl - nebýt na poslední příčce a vyhnout se tak sestupu do první ligy juniorů. V Hradci Králové si ale Jihočeši dobře nevedli a padli 2:5. A protože Přerov uspěl v Olomouci, je právě Motor v tabulce nyní o dva body poslední. V příštím kole Motor míří právě na led Přerova - dokáže ho v sobotu poslat v tabulce zpět za sebe?

Oba celky vstupovaly do zápasu s cílem dobře začít „sestupovou“ skupinu. Ačkoliv v úvodní třetině branka nepadla, o šance rozhodně nouze nebyla. Štěpán Maleček po nahození Matěje Pinkase vyrazil puk jen k Miroslavu Dobnerovi, leč ten nezakončil. Petr Moravec mohl skórovat do odkryté kasy, neujala se ani dorážka Adama Novotného. Velké možnosti měli poté i Štěpán Hoch s Marcelem Křížem.

Druhé dějství, to už bylo na góly o něčem jiném. Nejprve ve 27. minutě Petr Fiala našel pěkným pasem Petra Moravce a ten se nemýlil – 1:0. Na něj těsně po konci přesilovky navázal ranou ze slotu Ondřej Zámečník a zvýšil na 2:0 pro Lvy. Další z hostujících chyb v obraně trestal Štěpán Černý, který si roztáhl Malečka a sebevědomě zakončil mezi betony – 3:0. Jakkoliv to s Jihočechy vypadalo zle, rázem se dočkali snížení. Ilarion Kupriianov pumelicí vystrašil pavouky v obou šibenicích a nedal Filipu Tučkovi šanci na reakci – 3:1. Východočeši se však nenechali vykolejit a Ondřej Zámečník dorážkou napravil pokus Petra Hrdličky – 4:1.

Ve třetí části to byly Budějovice, které udeřily jako první. Konkrétně opět Ilarion Kupriianov, jenž v nájezdu překonal Tučka nad lapačkou – 4:2. Poslední slovo ale měli domácí. Po chybě v zadních řadách se kotouč odrazil k Jaroslavu Práškovi, který si poradil s Malečkem a zakončil mezi jeho betony – 5:2. Motor po výhře Přerova v Olomouci padl na poslední místo a aby se vyhnul sestupu, bude muset bodovat v dalších zápasech.

Ohlasy po zápasu

Lukáš Král (HK): "Jsme rádi, že jsme zvládli důležitý první zápas doma a zvýšili náskok na soupeře. Po nervózní první třetině, kdy to bylo nemastné neslané, se ve druhé naše hra zlepšila a dali jsme nějaké góly. Řekl bych, že relativně v klidu jsme zápas dohráli, čehož si vážíme. Čeká nás ještě pět utkání, chceme hrát v podobném duchu a zvládnout všechny. V této nepopulární skupině chceme stát na konci na nejvyšší příčce."

Zdeněk Kutlák (Motor): "Na začátku to ještě vypadalo, že bychom mohli mít nějakou šanci, ale průběh nám ukázal, že na gól se vždy nadřeme. Hradec je dával s větší lehkostí, potom se nemůžeme divit výsledku."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....