Banes Motor České Budějovice
04.03.2024, Michal Špírek

Ve středu to začne, těší se trenér Ladislav Čihák

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Základní část je za námi, teď jde do tuhého! Motor po roční odmlce znovu čekají boje v play-off. První překážkou na cestě vyřazovací částí budou v předkole Karlovy Vary. Buďte u toho, vstupenky jsou v prodeji!

Až v posledním kole se rozhodlo o tom, že Motor zamíří ze šestého místa do předkola. "Hned po posledním zápase základní části v Pardubicích jsme si s klukama něco řekli, za základní částí jsme udělali tlustou čáru, na tu už se nikdo dívat nebude a koukáme se teď už jen dopředu," přibližuje nastavení týmu hlavní trenér Ladislav Čihák. Jak potvrdil i centr Jáchym Kondelík, se spoluhráči už vše ladí na start předkola: "Přímý postup do čtvrtfinále byl takový náš sen, není jednoduché čtyřku udělat. Myslím, že do posledního zápasu jsme pro to dělali maximum. Nedá se nic dělat, nevyšlo to, teď už je to, co se stalo doteď, vlastně úplně jedno a musíme se připravit na předkolo."

Soupeřem Motoru v předkole budou po základní části jedenácté Karlovy Vary. "V play-off se začíná vždycky od nuly, startovní čára je pro každého stejná. Nedívám se tak na to, jestli Karlovy Vary skončily první nebo poslední. Čeká nás velice nepříjemný soupeř, ale budeme se soustředit především na náš výkon," hlásí bojovně hlavní trenér Ladislav Čihák.

Jaké jsou charakteristické znaky Energie? "Karlovy Vary mají výborného gólmana, je to rychlý tým. V kádru mají spoustu nepříjemných hráčů, třeba na buly je velice dobrý Jirka Černoch, proti tomu celkově není moc příjemné hrát. To samé třeba Ondřej Beránek. Vary jsou týmem postaveným na rychlost," shrnul Kondelík, který už středeční start série na domácím ledě s napětím vyhlíží. "Pro mě je to vlastně první pořádné play-off, které budu hrát, a moc se na to těším. Extraliga je tak vyrovnaná, že ať už bychom dostali v předkole kohokoliv, tak půjde o těžkého soupeře. Je třeba se na zápasy kvalitně připravit a dát do toho úplně vše. Věřím, že budeme silnějším týmem. Musíme přepnout čistě do play-off módu, protože play-off hokej je už o něčem jiném."

S karlovarskou Energií Motor v sezóně nejprve dvakrát padl, v dalších dvou zápasech už ale vyhrál shodně 3:0. "Samozřejmě víme, jak Vary hrají, ale v sezóně i změnili trenéra. Vzájemné výsledky vypovídají o tom, že ta série může být dlouhá, že může být vyrovnaná a my se na to musíme co nejlépe nachystat," říká trenér Čihák. Na chystání ale mají týmy velmi málo času, o složení dvojic pro předkolo se rozhodlo až v neděli večer. "Čekalo se do posledního kola, jak to dopadne. V pondělí jsme absolvovali lehčí trénink, další nás čeká v úterý, v této fázi sezóny už to není o tréninku, ale o tom se na sled zápasů, které půjdou rychle za sebou, dobře připravit. S kolegy si tak připravujeme porady, uděláme si pár meetingů. Ve středu to začne a samozřejmě se všichni těšíme," říká kouč Ladislav Čihák.


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....