Banes Motor České Budějovice
29.02.2024, Michal Špírek, Vojtěch Honzík

Juniorka bude hrát o záchranu, každý bod se počítá. V Plzni získala jeden

Junioři Motoru již po minulém kole vědí, že se do play-off nepodívají a budou bojovat o extraligovou příslušnost ve skupině o udržení. Ta čeká na poslední čtveřici z nadstavby - jejími jistými účastníky jsou zatím právě České Budějovice a Přerov, o dalších dvou týmech se rozhodne až v posledním kole skupiny o postup do play-off. Ve skupině o záchranu se týmy utkají dvakrát každý s každým (celkem tedy 6 kol, body z druhé části - skupiny o postup do play-off - týmům zůstanou). Nejhorší mužstvo po play-down přímo sestoupí do Ligy juniorů. I v závěru aktuální skupiny o postup do play-off tak bojuje Motor o důležité body. Ve čtvrtek jeden ukořistil na plzeňském ledě, i když trenér Vrbata zalitoval, že jeho svěřenci neukořistili bodový zisk větší. V posledním kole aktuální skupiny se Motor utká doma se Zlínem. Ten potřebuje na jihu Čech bodovat k jistotě postupu do play-off, na Motor tak čeká další těžká práce.

Duel odšpuntoval hned dvěma gólovkami v rychlém sledu z mezikruží Remeš, jenže bekhend vykopl Lokajíček betonem, následný forhend zase zamířil mimo. Za modrobílé po křižné příhře z pravého kruhu odpověděl Pešek, gólman Jihočechů vyrazil maskou i ramenem zároveň. Pak se již skóre měnilo. Na ose hřiště na modré napřáhl Jan Skok a dělovka zaplula přesně k pravé tyči. Hosté odpověděli Štěpánem Hochem, který zakončil nepovedený ťukes v rychlém protiútoku, ale se štěstím se k němu z druhé vlny odrazil kotouč mezi kruhy. Těsně před přestávkou sice Škoda nevyužila početní výhodu, ale z následného tlaku po pěti vteřinách zakončil zblízka Marek Hořejší.

Prostřední dějství načal Hodinář, který se protlačil za obranu Motoru, avšak mezírku mezi betony nenašel. Nevedlo se ani Socharovi, jehož pokus z mezikruží Lokajíček vykopl betonem, následně hráč Motoru zamířil mimo. Gólově se tak ujal až výpad Michala Kusaka při vlastním oslabení, který se natlačil na brankoviště z pravé strany. Rychle odpovědět ještě v téže početní výhodě mohl po krásné kombinaci na jeden dotek z mezikruží Soukup, jenže pouze trefil přemisťujícího se gólmana. I tak nakonec Západočeši znovu odcházeli do kabin spokojenější. Ondřej Pešek si na levé straně popojel směr brána od modré a zavěsil k pravé tyči.

Poslední periodu odstartoval Kuprijanov, který dostal mnoho prostoru na levém kruhu, ale mířil jen do středu branky. Lépe si vedl u pravé tyče Jakub Lev, který dokončil akci Pitela na levé straně. Vrátit vedení svým barvám mohl Soukup po příhře Peška z pravého na levý kruh, muž s maskou Jihočechů sklepl betony včas.

Ale byl to právě Marek Soukup, kdo nakonec v prodloužení velkou přetahovanou rozhodl, když obdržel k levé tyči pas od pravého kruhu.

Ohlasy po zápasu

Martin Pouska (HC Škoda Plzeň): „Dneska to byl těžký zápas, soupeř výborně bránil, bylo těžké se přes ně prosadit. Po dvou nezdarech dva body bereme a jedeme dál.“

David Vrbata (HC Motor České Budějovice): „Z naší strany to dnes byl i přes prohru v prodloužení dobrý zápas. Sice jsme neustále dotahovali, ovšem kluky můžeme pochválit za nasazení a dle mého jsme si zasloužili více než jeden bod.“

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....