Banes Motor České Budějovice
17.02.2024, Václav Plachta

Dorostenci prohrávali se Slavií 0:3, nakonec ale berou všechny body

Českobudějovičtí dorostenci přivítali v sobotu na ledě Budvar arény pražskou Slavii a zápas se pro svěřence Radima Skuhrovce nevyvíjel vůbec dobře. Slavia se totiž ve 34. minutě ujala vedení 3:0 a zdálo se, že kráčí za vítězstvím. Jenže Jihočeši se nevzdali a v utkání nakonec zvítězili poměrem 4:3. Vítěznou branku si v 59. minutě připsal Danny Barna.

Na první větší šanci si museli fanoušci počkat až do jedenácté minuty, kdy zahrozili domácí. Nikolas Mařík zvolil místo zakončení ještě přihrávku na Dominika Koníře, který ale nedokázal překonat ležícího brankáře Höhliga. Na druhé straně musel o čtyři minuty později zasahovat také Vojtěch Jelínek. Českobudějovický brankář si bezchybně dokázal poradit se samostatným únikem Artura Matějovského. Následně si Motor po vyloučení Kucharčíka zahrál početní výhodu, kterou domácí tým ale nezahrál vůbec dobře. V poslední šanci první třetiny se objevil na straně Slavie právě vyloučený Kucharčík, který ale místo zakončení najel až do brankáře Jelínka, a tak první třetině žádnou branku nepřinesla.

Druhá třetina začala sérií vyloučení a oba týmy hrály častěji ve čtyřech, než ve standardním počtu pěti hráčů. Ve 29. minutě byl za podrážení vyloučen domácí Tobby Hřebejk a právě tento dvouminutový trest přinesl první branku utkání. Po patnácti vteřinách od vyloučení se kotouč přívětivě odrazil na hůl Maxe Pšeničky, který neváhal a zamířil přesně do českobudějovické branky. O necelé tři minuty později navíc Pražané udeřili podruhé a opět to byl Max Pšenička, jehož nahození zapadlo až za brankáře Jelínka do domácí sítě. Slavia byla na koni a ve 34. minutě zasadil Max Pšenička třetí hřebík do českobudějovické rakve, když zakončil parádní akci svých spoluhráčů ranou mezi Jelínkovy betony. I Motor se nakonec dočkal kontaktní branky a ve 39. minutě vykřesal naději pro Jihočechy Jáchym Jaroš, který se prosadil ranou od modré čáry.

Třetí třetina se nesla v jednoznačném duchu jihočeské honby za vyrovnáním a ve 47. minutě snížil Motor na rozdíl jediné branky. Další ránu od modré si připsal Filip Blažek, který napodobil svého spoluhráče a zavěsil nechytatelně pro brankáře Höhlinga. Vedení mohl vzápětí hostům vrátit Tichý, jeho pokus ale mířil příliš vysoko. V 56. minutě zahrozila Slavia ve vlastním oslabení, ale Matějovský nedosáhl v poslední chvíli na přihrávku od Labuzníka. Akce ale pokračovala a na druhou stranu se řítil Dominik Koníř, který posunul na Dannyho Barnu. Šestnáctiletý útočník potáhl kotouč, obešel protihráče a následně nechytatelnou ranou pod horní tyč vyrovnal. Motor byl na koni a v 58. minutě přišlo další slavistické vyloučení, při kterém dokonali Jihočeši obrat. Filip Blažek narýsoval od své vlastní branky přesnou přihrávku opět na Dannyho Barnu, který se dostal do samostatného úniku a nakonec i v pádu propasíroval kotouč do sítě. V závěrečných vteřinách se pokusil zvrátit osud utkání Kucharčík, ale jeho rána mířila příliš vysoko. Motor tak dokázal smazat tříbrankovou ztrátu a nakonec svěřenci Radima Skuhrovce berou cenné tři body za vítězství 4:3.


Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér Motoru): "Utkání jsme sehráli po delší době, a to s jedním z nejtěžších soupeřů. Slavia se prezentuje velmi dobrým hokejem. Mužstvo po celý zápas pracovalo, i navzdory nepříznivému stavu,kdy jsme v utkání prohrávali i 0:3. I díky výborně chytajícímu brankáři, který nás udržel ve hře a poctivé parádní práci celého mužstva se nám utkání nakonec povedlo zvládnout. Je to pro kluky odměna za tu tvrdou dřinu, kterou prošli za reprezentační pauzu. Za vítězství jsme rádi a musím říct, že si ho kluci zasloužili."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....