Banes Motor České Budějovice
27.01.2024, Michal Špírek, hcpce.cz

JUN: Pardubice byly i napotřetí nad budějovické síly

Juniorce zápas v Pardubicích nevyšel a prohrála jasně 1:5.

Pardubice se hned na začátku první třetiny ujaly vedení, kdy se v páté minutě prosadil Jan Helikar - 1:0. Poté se ke střele dostal hostující Willmann, ale domácí brankář jeho střelu zastavil betony. V 16. minutě šlo Dynamo do dvoubrankového vedení, kdy přesilovou hru využil Daniel Burda - 2:0. Třináct vteřin před zazvoněním první sirény Pardubice vstřelily třetí branku, kdy Adam Novotný se prosadil střelou mezi betony.


Na začátku druhé části se mezi kruhy dostal hostující Pitel, který vyslal rychlou střelu, ale Veřmiřovský na poslední chvíli zasáhl. Pardubický Helikar poté zavezl kotouč do útočného pásma a zakončoval, budějovický Maleček na poslední chvíli zasáhl. Do konce třetiny se už nic vážného nestalo a v druhé části tak žádná branka nepadla.


Dynamo se po uplynutí 32 vteřin ve třetí třetině ihned prosadilo, Tadeáš Kalužík se prosadil po krásné individuální akci 4:0. Potom se do samostatného úniku dostal domácí Pavlata, ten ale Malečka rychlou střelou překonat nedokázal. Následně se poprvé prosadily České Budějovice, po samostatné akci se trefil Radek Tomas - 4:1. V 55. minutě Pardubice potvrdily svoji výhru, kdy se o pátou branku postaral Tadeáš Kalužík. Dynamo tak vyhrálo 5:1.

Ohlasy po zápasu

Martin Koudelka (HC Dynamo Pardubice) „Super, dneska jsme hráli na čem jsme se domluvili, na hře, na pojetí, to kluci splnili relativně do puntíku. Ono je to těžký, když jsme byli velkou část na kotoučích, měli jsme hodně střel. Chceme to hrát kolektivně, nechceme individualisty, sehráli jsme výborný zápas. Myslím si, že jsme tady pár detailů v zápase měli, které jsme měli ale pod kontrolou. Hráli jsme dobře, hráli jsme důrazně, byli jsme poctiví a zasloužili jsme si tohle vítězství.“

David Vrbata (Motor): "Bohužel jsme dnešní zapas prohráli již první třetinu, kterou jsme prohráli 3:0. Pardubice byly po celé utkání lepší a zaslouženě vyhrály."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....