Banes Motor České Budějovice
27.01.2024, Michal Špírek

V Olomouci Motor naposledy padl, teď si chce počínat lépe

V neděli odehraje Motor utkání 41. kola, a to na olomouckém ledě. Zápas začíná v 17:00. Doposud se ve vzájemných zápasech sezóny radoval vždy domácí tým, tuhle tradici ale Motor nehodlá dodržet.

O soupeři – HC Olomouc

Olomouc je v tabulce na devátém místě a pevně drží pozice zajišťující postup do předkola. A protože ke čtvrtému místu, stejně jako ke třináctému, má Olomouc daleko, jedinou její možnou výzvou pro poslední čtvrtinu je zkusit uhrát takovou příčku, která by jí dopřála začít utkání předkola na svém ledě.

Nejlepším střelcem týmu je Jakub Navrátil se 13 góly, čtyřiaadvacetiletý útočník je se 30 kanadskými body zároveň i nejproduktivnějším hráčem našeho nedělního soupeře. Pro Navrátila jde o průlomovou sezónu, loni ve svém premiérovém extraligovém ročníku nasbíral pouze 16 kanadských bodů. Dalším příjemným překvapením jsou výkony Roka Macuha, Slovinec zažívá v šestadvaceti letech dokonce svou první sezónu v Tipsport extralize, poté, co přišel po sezónách v první a dokonce i druhé lize. A zatím má skvělých 24 bodů. Mezi obránci bodově vyniká kapitán Jiří Ondrušek (2+16), který je i suverénně nejvytěžovanějším hráčem týmu.

Olomouc patří k celkům, které ještě v sezóně nevstřelily 100 branek, aktuálně jich má na kontě 99. Jak v přesilovkách, tak oslabeních se Olomouc řadí mezi tři nejméně úspěšné celky extraligy. Mužstvo se musí aktuálně vypořádat s absencí několika hráčů, při posledním zápase (výhra 3:2 na Kladně) chyběli kouči Janu Tomajkovi dlouhodobě zranění Chmielewski a Kucsera, nehrál ani Kunc, Klimek, Rašner a Plášek. Olomoučtí si tak vypomohli hráči z první ligy - první letošní start si za Olomouc připsali mladíci Joshua-James Mácha a Daniel Ministr.

Sestava Olomouce z posledního utkání:

Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Škůrek, Sirota, Rutar, Švrček, Černý, Ozols – Anděl, Macuh, Navrátil – Káňa, Nahodil (A), Bambula – Kusko, Knotek (A), Orsava – Ministr, Menšík, Mácha.

Banes Motor

Motor v posledním kole vyválčil tři body proti Spartě. Z vyprodané Budvar arény nyní míří na zimní stadion v Olomouci, který je známý tím, že slovo zimní na jeho ledové ploše opravdu dostává svému významu. Jak se snáší extrémní zima na tamním stadionu?
"Pohybem, abychom se zahřáli. Musíme za každou cenu zvítězit. Čeká nás trip (neděle – Olomouc, úterý – Vítkovice). Musíme hrát přesně tak, jak jsme končili proti Spartě," vyhlašuje bek Roman Vráblík.

Motor díky výhře se Spartou poskočil na šestou příčku a na čtvrtou pozici mu schází čtyři body. Nepříjemné zásahy utrpěli v posledním utkání obránci Pavel Pýcha a Mikuláš Hovorka a nad jejich startem v Olomouci se tak vznáší otazník.

Proti Olomouci se obvykle daří budějovickým brankářům. Hrachovina odchytal proti Olomouci 8 zápasů s úspěšností zákroků 93,4 %, Strmeň 5 zápasů se statistikou 92,1 %. Na druhou stranu i olomoucký Konrád umí proti Motoru zachytat - z osmi zápasů proti Budějovicím drží úspěšnost 92,4 %. Komu se povede více tentokrát?

Sestava Motoru z posledního utkání:

Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Pýcha, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Vráblík – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – Beránek, Harris, Kubík (A) – Přikryl, Vopelka, Valský – Toman, Hanzl, Koláček.


Vzájemné zápasy v sezóně

2. kolo: Banes Motor - Olomouc 3:1

15. kolo: Olomouc - Banes Motor 5:2

28. kolo: Banes Motor - Olomouc 4:0

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....